Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blindate rusesti, atacate de armata ucraineana: Reactia Moscovei (Video)

Vineri, 15 August 2014, ora 22:27
10883 citiri
Blindate rusesti, atacate de armata ucraineana: Reactia Moscovei (Video)
Foto: BBC

Ministerul rus de Externe a denuntat "tentativele" partii ucrainene de a bloca tranzitul "convoiului umanitar" destinat regiunilor din estul Ucrainei afectate de conflict.

"Ministerul rus de Externe denunta intensificarea brutala a operatiunilor militare ucrainene in aceasta regiune; operatiunile au scopul de a bloca traseul convenit cu Kievul pentru trecerea convoiului umanitar rus", conform unui comunicat oficial.

Rusia, incursiune in Ucraina: Armata ucraineana a atacat blindate rusesti

Potrivit corespondentilor publicatiilor The Guardian si The Daily Telegraph, 23 de vehicule blindate pentru transportul trupelor, camioane de combustibil si alte vehicule logistice cu numere de inmatriculare militare rusesti au traversat frontiera dintre Rusia si Ucraina joi seara, in zona Donetk, prin punctul vamal Izvarin.

NATO confirma o incursiune a Rusiei in Ucraina: Un flux continuu de arme si luptatori

Un alt convoi "umanitar" rus, format din aproape 300 de camioane, este stationat la frontiera dintre Rusia si Ucraina, vehiculele fiind verificate de politia ucraineana.

Armata ucraineana "a distrus" majoritatea vehiculelor blindate ruse care au patruns in cursul noptii pe teritoriul ucrainean, afirma un purtator de cuvant militar.

"Trupele ucrainene au localizat si au atacat vehiculele militare intrate in cursul noptii printr-o zona a frontierei aflata sub controlul insurgentilor", a declarat Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Rusia, incursiune in Ucraina: UE someaza Moscova

"Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizati de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei", a precizat oficialul militar ucrainean.

Presedintia Ucrainei a confirmat ca o mare parte a vehiculelor militare ruse au fost distruse de armata ucraineana. "O mare parte a convoiului a fost distrusa de artileria ucraineana", a comunicat Presedintia de la Kiev, citata de AFP.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#blindate atacate reactie Rusia, #Rusia incursiune Ucraina, #blindate Ucraina Rusia, #convoi Ucraina Rusia , #Ucraina