Casa Alba reclama "incursiunile repetate" ale Rusiei in Ucraina

Marti, 26 August 2014, ora 09:22
1952 citiri
Casa Alba reclama "incursiunile repetate" ale Rusiei in Ucraina

Consilierul pe probleme de securitate nationala de la Casa Alba, Susan Rice, a acuzat, luni seara, "incursiunile repetate" ale Rusiei in Ucraina.

Rice a scris pe Twitter ca artileria rusa, sistemele de aparare aeriana, zeci de tancuri si personal militar reprezinta "o escaladare semnificativa" a situatiei din Ucraina, scrie Voice of America.

SUA au condamnat Rusia si pentru ca au trimis un convoi de peste 200 de camioane cu ajutoare in Ucraina saptamana trecuta, fara aprobarea Kievului. Si aceasta este o invazie rusa, sustine America, mai ales ca Rusia nu a asteptat ca organizatia Crucea Rosie sa inspecteze camioanele.

Lavrov, despre coloana de tancuri ruse din Ucraina: Este o dezinformare

Mai multe surse ucrainene anuntau, luni, ca vehicule blindate ruse au traversat granita cu Ucraina in estul acestei tari si s-au angajat in lupte cu trupele ucrainene.

Criza din Ucraina: Rusia trimite un nou convoi umanitar in estul separatist

Gruparea EuroMaidan a publicat, de asemenea, o imagine luata prin satelit, care ar arata ca dinspre teritoriul rus se lanseaza obuze in Ucraina.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a tinut luni o conferinta de presa, a declarat ca nu a auzit rapoartele privind luptele de la granita, insa rapoartele anterioare privind incursiuni ale echipamentelor militare ruse au fost "dezinformari".

Razboi in Ucraina: O coloana de vehicule armate rusesti a deschis focul in est

Observatorii spun ca nu ar fi vorba despre o invazie a Federatiei Ruse, ci despre o provocare necesara pentru a crea "fapte pe teren", care ar da Federatiei Ruse avantajul unei pozitii de putere in negocierile de marti de la Minsk.

In Belarus se intalnesc, marti, pentru prima data de la inceputul conflictului din Ucraina, liderii Ucrainei si Rusiei, precum si lideri europeni, reuniti pentru a incerca sa gaseasca o solutie pasnica la criza.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#SUA incursiune Rusia Ucraina, #incursiune Rusia Ucraina separatisti , #Ucraina
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Se pare ca il pregatesc pe Porosenco pentru o conferinta de "pace"