Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel de-al Treilea Razboi Mondial se apropie cu pasi marunti dupa ultima decizie a SUA - presa americana

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 21:23
32245 citiri
Cel de-al Treilea Razboi Mondial se apropie cu pasi marunti dupa ultima decizie a SUA - presa americana
Foto: Hepta.ro

Situatia din Ucraina tinde sa escaladeze din nou si poate duce la izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial, cu implicatii nucleare, conform unui comentariu aparut in presa americana.

Todd Wood scrie pe Western Journalism, o platforma republicana de bloguri, ca decizia Camerei Reprezentantilor de a-i cere lui Barack Obama sa inarmeze Ucraina face ca "izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial sa se apropie cu pasi marunti".

"Aceasta este o situatie serioasa care ar putea duce cu usurinta la un razboi mondial, ce ar putea deveni rapid si nuclear", comenteaza jurnalistul american.

Autorul articolului mai noteaza ca SUA nu ar trebui sa se implice puternic in conflictul din Ucraina intrucat nu ii cunoaste cu exactitate toate substraturile.

"Calatoresc des in Ucraina. Calatoresc des la Moscova. Ucraina are o lunga si furtunoasa istorie cu Rusia pe care majoritatea americanilor nu o inteleg. Cum putem gestiona un razboi precum acesta cand este posibil ca noi sa nu avem o intelegere completa a situatiei si a istoriei ce a dus conflictul din estul Ucrainei in punctul in care este astazi?", comenteaza acesta.

Camera Reprezentantilor ii cere lui Obama sa inarmeze Ucraina

Todd Wood mai subliniaza ca Ucraina ocupa un loc aparte in istoria Rusiei si crede ca SUA ar cadea in capcana lui Vladimir Putin in cazul in care Ucraina va beneficia de arme suplimentare din Occident.

"Sunt pentru democratie si pentru dreptul oamenilor de a-si alege propriul destin. Trebuie sa spun ca am inima franta. Nu este usor sa spui 'Ok, hai sa mergem sa omoram rusi in Ucraina si sa facem un loc mai bun'. Vor fi consecinte serioase din partea Rusiei, o tara impanzita cu arme nucleare moderne si xenofobie nationala. Sunt ingrijorat ca inarmarea Ucrainei ne-ar face sa picam direct in capcana lui Putin. Acum, el va avea un inamic real pentru a tine ochii populatiei sale departe de mizeria economica", arata Todd Wood.

Din acest motiv, autorul articolului indeamna la intelepciune. "Parerea mea este ca exista alte cai pentru a stopa Rusia decat inarmarea Ucrainei de catre SUA. Spre exemplu, am putea sa le oferim fonduri secrete ucrainenilor pentru a se inarma singuri. Aceasta este o situatie serioasa si ar putea duce cu usurinta catre un razboi mondial ce ar deveni rapid si nuclear. Vladimir Putin a spus des Vestului sa nu uite ca Rusia are arme nucleare. Problema este ca el va dori sa le foloseasca", a conchis acesta.

Todd Wood este un fost pilot de elicopter pentru operatiuni speciale, care a lucrat pe Wall Street timp de 18 ani si a condus afaceri in peste 40 de tari. El colaboreaza cu publicatii precum The Moscow Times, NY Post, Fox Business si National Review.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#inarmare Ucraina SUA, #decizie SUA Ucraina, #razboi mondial Ucraina Rusia , #Ucraina