Ziare.com

Cernobil dispare de pe harta: Orasul-fantoma, acoperit incet-incet de natura (Galerie foto)

de Diana Toea
Miercuri, 28 August 2013, ora 09:12

   

Cernobil dispare de pe harta: Orasul-fantoma, acoperit incet-incet de natura (Galerie foto)
Niste imagini uluitoare realizate de la inaltime arata cum fosta centrala nucleara, dar si orasul invecinat Pripyat, sunt acoperite aproape in totalitate de Padurea Rosie.

Devastat de cel mai ingrozitor dezastru nuclear din istoria lumii, Cernobil este acum un oras-fantoma, unde natura se extinde tot mai mult, lasand sa se vada foarte putin din urmele unei civilizatii moderne, relateaza Daily Mail.

In 1986, Guvernul ucrainean a ordonat evacuarea a 350.000 de locuitori din Cernobil si Pripyat in urma accidentului nuclear. Fotografiile realizate recent arata cum cele doua orase incep sa fie din ce in ce mai putin vizibile, fiind acoperite de padure.


Cernobil si Pripyat, acoperite de padure

La acea vreme, autoritatile au creat o zona izolata pe o raza de peste 1.600 de kilometri patrati in jurul centralei abandonate, pentru a proteja oamenii de efectele devastatoare ale radiatiilor.


Pripyat, dupa evacuare

Orasul Pripyat a fost construit special pentru muncitorii de la centrala de la Cernobil. Aici locuiau 47.000 de persoane, inclusiv 17.000 de copii, in momentul in care s-a petrecut accidentul.


Autoritatile inca mai analizeaza radiatiile din zona

Fotografiile au fost facute de la o inaltime de 10.000 de metri si arata cum, dupa 27 de ani, intreaga zona a ramas tot nelocuita.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10957 ori

» Evz.ro