CNN: Liniste relativa in Donetk, dupa o saptamana de violente

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 15:39
2799 citiri
CNN: Liniste relativa in Donetk, dupa o saptamana de violente

In orasul Donetk, din estul Ucrainei, se inregistreaza o liniste relativa, dupa o saptamana de violente, separatistii prorusi construind blocaje pe principalele drumuri, sambata, pentru a preveni trupele ucrainene sa intre in oras.

Potrivit CNN, au aparut doua noi puncte de control in estul suburbiilor orasului.

De asemenea, a fost intarit un blocaj din apropierea aeroportului, unde s-au inregistrat ciocniri puternice, in ultimele zile.

Stare de razboi in Ucraina: Ce masuri exceptionale se iau in Donetk si Luhansk

Revolta separatistilor care a cuprins Ucraina in ultimele saptamani a avut punctul central in regiunile Donetk si Luhansk, din estul tarii.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat, sambata, la un mars pro-rus in centrul orasului Donetk, iar doi dintre liderii politici importanti pro-rusi au tinut discursuri - Denis Pusilin si Alexander Borodai.

De altfel, Borodai, care este prim-ministrul auto-declaratei Republicii Donetk, a spus ca asteapta ca mai multi rusi sa vina in Ucraina pentru a-i sustine pe separatisti.

Lupte la Donetk cu zeci de morti - Putin cere incetarea "operatiunii de pedeapsa"

In timp ce Donetk-ul a fost linistit, sambata, un purtator de cuvant al Operatiei Antiteroriste Ucrainene a spus ca de doua ori au fost respinse atacuri asupra aeroportului de catre separatistii pro-rusi, in zorii zilei.

CNN mai trasmite ca au fost vazute convoaie militare ucrainene pe drumul principal, apropiindu-de de Donetk, din partea de vest, vineri si sambata, insa destinatia acestora era necunoscuta.

Ucraina dupa alegeri - Tensiunile continua. Ciocniri violente la aeroportul si gara din Donetk

Separatistii pro-rusi anuntau, marti dupa-amiaza, ca bilantul victimelor in urma luptelor care au avut loc la Donetk, la inceputul saptamanii, s-ar putea ridica la 100 de morti, din care 50 civili.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#liniste Donetk, #ciocniri violente Donetk, #morti ciocniri Donetk , #Ucraina