Crimeea se asteapta la ce-i mai rau? Isi face propria armata inainte de referendum

Marti, 11 Martie 2014, ora 15:07
4214 citiri
Crimeea se asteapta la ce-i mai rau? Isi face propria armata inainte de referendum
Foto: Arhiva

Crimeea lucreaza zilele acestea la construirea propriului serviciu militar, cu scopul de a raspunde unor posibile agresiuni din partea Guvernului de la Kiev, instalat in urma demiterii presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

Pana acum, numerosi voluntari, soldati din unitatile militare de aparare, au depus un juramant de protejare a oamenilor din regiunea autonoma a Ucrainei si s-au inscris in armata, relateaza Russia Today.

Aproximativ 180 de persoane s-au alaturat deja serviciului militar local, rostind juramintele, duminica si luni, in capitala Simferopol. Toti cei recrutati au fost "atent verificati, pentru ca li se vor inmana arme", a declarat Aleksandr Bochkarev, seful fortelor de aparare din Crimeea, pentru Ria Novosti.

Rusia vrea sa ajute Crimeea - cati bani promite si in ce ii investeste

"Ei au demonstrat deja de ce sunt capabili in militia populara din Crimeea. Fiecare dintre ei a servit inainte fie in armata, fie in institutiile de aplicare a legii. Absolut toti sunt potriviti pentru serviciul militar si au calitatile necesare", a precizat acesta.

Ceremoniile de depunere a juramantului s-au desfasurat in fata "flacarii eterne" dintr-un parc din Simferopol, care poarte numele primului om ce a ajuns in spatiu, Yuri Gagarin. Potrivit lui Bochkarev, astfel de evenimente vor avea loc tot mai frecvent in peninsula. "Ne construim propriile forte armate", a spus comandantul.

Merkel, nou avertisment pentru Putin: Referendumul din Crimeea e ilegal

Referendumul pentru alipirea Crimeii de Rusia va avea loc pe 16 martie, iar locuitorii republicii vor decide daca vor ca peninsula sa faca parte din Rusia sau sa ramana teritoriu ucrinean. In ciuda protestelor oficialilor de la Kiev si a presiunilor comunitatii internationale, Rusia a afirmat ca va respecta "alegerea istorica" a Crimeii.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#armata Crimeea, #armata proprie Crimeea, #armata Crimeea referendum, #referendum Crimeea Rusia , #Ucraina