Criza din Ucraina - Avertisment alarmant: Trupele rusesti inainteaza spre granita

Vineri, 16 Mai 2014, ora 14:50
14284 citiri
Criza din Ucraina - Avertisment alarmant: Trupele rusesti inainteaza spre granita
Foto: Arhiva

Comandantii trupelor rusesti aflate la granita Ucrainei ar fi primit ordin sa fie pregatiti de declansarea unui "operatiuni de pace" pe teritoriul tarii vecine, sustine un expert militar de la Kiev.

Avertismentul ii apartine lui Dmitro Timciuk, seful Centrului pentru Studii Politico-Militare din Kiev, citat de agentia de stiri ucraineana Unian.

Acesta a mai precizat ca trupele militare rusesti se apropie in acest moment de frontiera ucraineana, in dreptul regiunii Luhansk.

"Potrivit datelor furnizate de grupul 'Rezistenta Informationala', trupele rusesti aflate la 100 de kilometri de granita cu Ucraina inainteaza catre frontiera din dreptul regiunii Luhansk", a notat Timciuk pe pagina sa de Facebook.

Expertul militar a mai spus ca sefii unitatilor militare rusesti au primit ordin sa fie in alerta pentru declansarea unei "operatiuni de pace" pe teritoriul Ucrainei.

Razboi adevarat in est

Informatia vine in contextul in care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, ca Ucraina este "cat se poate de aproape de un razboi civil".

Lavrov: Ucraina, cat se poate de aproape de un razboi civil. In sud-est e deja razboi adevarat

Ministrul rus a avertizat ca "in estul si sudul Ucrainei e razboi, un razboi adevarat, in care se folosesc arme serioase".

De asemenea, diplomatul a afirmat ca Moscova crede ca in Ucraina opereaza mercenari americani, care ajuta fortele guvernamentale de la Kiev sa lupte impotriva separatistilor.

Rusia acuza ca in Ucraina au fost trimisi mercenari americani - Lavrov: Vrem sa aflam daca e adevarat

Cu toate ca presedintele rus Vladimir Putin a declarat, saptamana trecuta, ca a ordonat retragerea trupelor de la granita, secretarul pentru aparare al SUA, Chuck Hagel, a afirmat ca nu a vazut vreo dovada ca Rusia si-ar fi retras militarii din apropierea Ucrainei.

A mintit Putin? SUA acuza Rusia ca nu si-a retras trupele de la granita cu Ucraina

Regiunile Donetk si Luhansk din sud-estul Ucrainei sunt framantate, in ultimele zile, de conflicte puternice intre separatistii prorusi si fortele guvernamentale.

Dupa ce Crimeea a fost anexata la Rusia, si regiunile Donetk si Luhansk au organizat referendumuri in care locuitorii au optat, in proportie de peste 90%, pentru independenta. In plus, Donetk a cerut, de asemenea, alipirea la Rusia.

In acest timp, numeroase ciocniri au avut loc intre rebelii prorusi si armata ucarineana, care s-au soldat cu pierderi de vieti omenesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#trupe rusesti Ucraina, #trupe Rusia Ucraina, #trupe rusesti operatiune Ucraina , #Ucraina