Criza din Ucraina: Sunt posibile noi sanctiuni pentru Rusia

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 23:08
3209 citiri
Criza din Ucraina: Sunt posibile noi sanctiuni pentru Rusia
Foto: gulf-times.com

Uniunea Europeana ar putea organiza un summit de urgenta saptamana viitoare, pentru a impune noi sanctiuni Rusiei, daca pana atunci dialogul nu este eficient, a declarat, luni, ministrul francez de Externe.

In cadrul unei intalniri care a avut loc luni la Luxemburg, mai multi ministri de Externe ai tarilor din UE au transmis amenintari Rusiei pentru actiunile sale din estul Ucrainei, informeaza Reuters. Se asteapta insa intalnirea de joi, dintre reprezentanti ai Rusiei, Ucrainei, SUA si ai UE.

Ministrul francez Laurent Fabius a vorbit despre noi sanctiuni la adresa Rusiei, mentionand ca "tinta este sa se arate fermitate, in timp ce dialogul sa ramana deschis".

Occidentul impune sanctiuni, rusii se razbuna: Fara burgeri si filme de la Hollywood!

In prezent se discuta despre extinderea listei celor supusi sanctiunilor cu patru nume. "UE trebuie sa faca Rusia sa inteleaga ca exista consecinte ale oricaror actiuni viitoare in estul Ucrainei", a spus un oficial polonez.

Totusi, exista oficiali care sunt de parere ca "sanctiunile nu vor rezolva problemele", asa cum a declarat ministrul luxemburghez de Externe.

Ministrul britanic de Externe William Hague a declarat luni ca doreste ca Uniunea Europeana sa inaspreasca sanctiunile pentru Rusia, in urma "escaladarii foarte periculoase" a situatiei in Ucraina, din ultimele trei zile.

Pentru a treia zi consecutiva, guvernul de la Kiev a cerut protestatarilor sa evacueze caldirile ocupate si sa depuna armele. Autoritatile au avertizat ca vor trimite armata sa elibereze institutiile statului, daca pro-rusii nu se conformeaza.

Cu toate ca ultimatumul Kievului a expirat luni dimineata, activistii pro-rusi si-au continuat manifestarile.

Presedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a sugerat, luni, ca se poate organiza un referendum national concomitent cu alegerile prezidentiale, la 25 mai, cu scopul determinarii formei de guvernamant a tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#noi sanctiuni Rusia, #extindere lista nume sanctionati Rusia, #sanctiuni Rusia Ucraina , #Ucraina