Criza din Ucraina: Un nou armistitiu ratat sau pace pe Aeroportul din Donetk?

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 20:57
1997 citiri
Criza din Ucraina: Un nou armistitiu ratat sau pace pe Aeroportul din Donetk?
Foto: Ukraine Truth

Autoritatile ucrainene si liderii separatisti au semnat marti un nou armistitiu pe Aeroportul Donetk, dupa ce alte intelegeri similare au fost incalcate in repetate randuri, iar zona a ramas un camp de lupta.

"Astazi (marti - n.red.) am ajuns la acordul de a inceta focul la ora 18.00, ora Moscovei, in zona Aeroportului Donetk", a declarat Andrei Purghin, lider autoproclamat al Republicii Populare Donetk, potrivit agentiei AFP, citata de Business Insider.

Anuntul vine dupa ce armistitiul anterior, incheiat intre un general rus si unul ucrainean, a fost incalcat, dupa cum a anuntat, marti dimineata, un reprezentant al Consiliului National de Securitate si Aparare ucrainean.

Armistitii peste armistitii in Donetk, niciun rezultat: Aeroportul e camp de bataie

"Salutam asemenea evolutii si speram ca intalnirea programata azi va avea rezultate tangibile", a spus Andrii Lisenko, referindu-se la intrevederea in urma careia s-a ajuns la o noua incetare a focului.

"In realitate, bombardamentele continua. Speram ca militantii sa auda decizia luata de partile care au negociat", a mentionat Lisenko atunci.

Marti a avut loc, la Donetk, o intalnire a statelor majore ale armatelor Ucrainei si Rusiei, dar si cu reprezentanti ai militiilor separatiste. Adjunctul presedintelui Parlamantului auto-proclamatei Republici Populare Donetk, Andrei Pusilin, a indemnat la retinere inainte de aceasta intalnire.

Ucraina: Luptele la aeroportul din Donetk s-au sfarsit. Luhanskul accepta un armistitiu

Luni, la Donetk, a fost anuntata incheierea luptelor de la aeroport. "Luptele au incetat in jurul aeroportului in urma negocierilor" intre generalul ucrainean Volodimir Askarov si generalul rus Alexandre Lentov, a informat armata ucraineana. Insa bombardamentele au fost reluate marti.

In zona aeroportului din republica separatista ucraineana s-au inregistrat unele din cele mai grele lupte. Doar in ultimele 24 de ore, trei soldati ucraineni au fost ucisi si 14 raniti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#armistitiu Donetk, #armistitiu aeroport Donetk , #Ucraina