Cruzime fara margini sau manipulare odioasa? Povestea copilului crucificat de soldati ucraineni

Luni, 14 Iulie 2014, ora 14:59
9650 citiri
Cruzime fara margini sau manipulare odioasa? Povestea copilului crucificat de soldati ucraineni
Foto: The Examiner

Pe 12 iulie, postul de televiziune Pervai Kanal a prezentat un reportaj despre crucificarea salbatica a unui copil de catre soldatii ucraineni in orasul Slaviansk. Presa internationala pune insa la indoiala veridicitatea povestii.

Singurul "martor" al acestei orori este Galina Pishniak, care a fost intervievata in Rusia. Ea a povestit ce a vazut: "Era in centrul orasului, in piata Lenin. Au adunat femeile, pentru ca barbatii nu mai sunt. Femei, fete, oameni in varsta. Voiau sa ne arate o executie-spectacol. Au luat un copil de trei ani, un baiat micut, purta niste pantalonasi si un tricou, si l-au crucificat de panoul cu anunturi din piata", a povestit tanara ingrozita, potrivit The Examiner.

"Unul ii batea cuiele si alti doi il tineau, ca pe Iisus. Mama si-a privit copilul cum sangera. Se auzeau tipete. Apoi i-au facut tot felul de taieturi copilului ca sa sufere si mai tare. Era imposibil de privit, lumea lesina. Mai tarziu, dupa vreo ora si jumatate, copilul a murit, iar ei au luat-o pe mama care isi pierduse cunostinta si au legat-o de un tanc si au tras-o de trei ori prin toata piata. Diametrul pietei este de un kilometru", a precizat femeia.

Galina Pishniak, cea care relateaza povestea, a fost prezentata drept mama a patru copii care s-a refugiat din orasul Slaviansk.

Exista foarte multe probleme cu aceasta poveste, noteaza jurnalistii de la Examiner. In primul rand, si cel mai important, din tot orasul Slaviansk nu exista nimeni altcineva care sa confirme povestea sau sa sustina ca a vazut-o.

Pe langa acest lucru, nu exista nicio Piata Lenin in Slaviansk, ci doar o strada Lenin. Nu exista panouri cu anunturi in piata principala din Slaviansk, care se numeste de fapt Piata Revolutiei din Octombrie.

Ce este interesant e ca propagandistul si ideologul rus Aleksandr Dugin, despre care se stie ca are o imensa influenta asupra lui Putin si a cercului de apropiati ai acestuia, a postat o poveste asemanatoare pe Facebook pe 8 iulie 2014.

Dugin si-a rugat cei aproximativ 17.000 de utilizatori care ii urmaresc postarile sa raspandeasca povestea unui copil care ar fi fost crucificat pe panoul de anunturi din Slaviansk.

Dugin are un obicei din a raspandi dezinformari despre Ucraina si a incuraja la violenta. Cand insa informatiile pe care le posteaza primesc dezmintiri, el le sterge. Pana atunci insa acestea apuca sa se raspandeasca, postarile primind mii de aprecieri pozitive de la oameni.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Ucraina Slaviansk crucificare copil, #Ucraina martor crucificare copil, #Slaviansk ucraineni crucificare copil , #Ucraina