Cum a inflorit piata sexului la Kiev gratie Politiei

Autor:
Vineri, 01 Mai 2015, ora 14:10
10275 citiri
Cum a inflorit piata sexului la Kiev gratie Politiei
Foto: captura Youtube

Politistii ucraineni au profitat in ultimii ani de pe urma industriei sexului, cifrata la multe milioane de dolari, cerand plati cash sau in natura.

Este "elefantul din mijlocul camerei parlamentare, elita politica a stiut intotdeauna de aceasta problema, dar niciodata nu a discutat despre ea", scrie Newsweek.

In acest timp, Guvernul de la Kiev continua sa se lupte cu coruptia, in timp ce banii i se scurg printre degete, comenteaza autorul articolului.

Iata ca luna trecuta, seful politiei insusi, Arsen Avakov, a atras atentia asupra acestui subiect intr-o postare pe blog.

Dupa o investigatie care a durat trei luni, s-a constatat ca Politia din Kiev strangea, in medie, circa 325.000 de euro lunar de pe piata sexului.

"Lucratori de la Departamentul pentru Crime si trafic uman (DBZTL) din Kiev nu lupta impotriva prostitutiei, din contra", a postat Avakov.

"Au creat o retea de protectie pentru proprietarii de bordeluri, iar ofiteri cu 'mainile murdare' au stabilit o modalitate prin care banii le ajung in buzunare - acoperindu-i si chiar coordonand retele de prostitutie prin care se platesc servicii sexuale obtinute prin intermediul Internetului", a dezvaluit acesta.

Akarov a ordonat arestarea a doi sefi de unitati de politie, col. Slyusar si lt. col. Olkhovik, relateaza sursa citata.

Alti patru politisti au fost arestati si inca 30 de persoane sunt investigate. Seful DBTZL, Mihail Andrienko, si seful DBTZL Kiev, Jarosval Guk, au fost demisi.

Reporterul de investigatii Yaroslava Koba a urmarit, sub acoperire, subiectul in ultimii trei ani.

"Am mai multe contacte in Politie care imi spun ca ei lupta impotriva prostitutiei. Nu este asa. O multime de politicieni, politisti si parlamentari sunt implicati in retelele de bordeluri. Ei pretind public ca lupta impotriva prostitutiei, dar in realitate nimeni nu face asta", a declarat jurnalista pentru Newsweek.

Koba a explicat ca piata sexului are trei paliere. Cel mai jos sunt fetele de pe strada, care trebuie sa plateasca o taxa Politiei de circa 6 euro pe noapte pentru o locatie fixa. Al doilea nivel este al caselor de toleranta, care isi fac publicitate online si care platesc DBZTL o taxa de circa 3.700 de euro lunar pentru a fi lasate in pace de Politie.

Si mai exista "elita prostitutiei", controlata de organizatorii de concursuri si defilari de moda, in cazul carora o fata este inchiriata pentru cateva mii de euro pe noapte, fara ca politia sa fie implicata.

"Prostitutia este a 25-a problema pe lista subiectelor care ingrijoreaza societatea ucraineana acum", a declarat Aliona Yakhno, purtator de cuvant al procuraturii din Kiev, pentru Newsweek.

"Avem probleme reale - de la razboi si pana la ratele de schimb. Ultimul lucru de care sunt interesata este prostitutia", a continuat ea.

Un raport din 2013 al organizatiei Amnesty International a aratat ca in Ucraina fusesera depuse in anul anterior 114.474 de plangeri impotriva ofiterilor de politie si doar 1.750 fusesera investigate.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#prostitutie politie Kiev, #piata sexului Ucraina protectie politie , #Ucraina