Cum au rezistat Putin si Merkel negocierilor-maraton de la Minsk: "Galeti" de cafea, lapte si omlete

Joi, 12 Februarie 2015, ora 22:50
8877 citiri
Cum au rezistat Putin si Merkel negocierilor-maraton de la Minsk: "Galeti" de cafea, lapte si omlete

"Galeti" de cafea si laptele autohton i-au ajutat pe liderii mondiali care au participat, la Minsk, la negocierile-maraton ce au durat 16 ore, de miercuri seara pana joi la pranz, sa reziste oboselii pentru a ajunge in cele din urma la un acord de pace pe marginea situatiei din Ucraina.

"Au mancat omlete, branza, produse lactate, au baut cateva galeti de cafea", a spus presedintele belarus Aleksandr Lukasenko, gazda discutiilor de la Minsk, citat de BBC.

"Treaba mea a fost sa furnizez la timp munitia", a continuat acesta, glumind.

In plus, Lukasenko a subliniat ca liderii mondiali au consumat produse rusesti si belaruse.

De asemenea, consilierii celor patru lideri care au participat la discutiile de la Minsk - Vladimir Putin, Petro Porosenko, Angela Merkel si Francois Hollande - "au dormit cu randul, pentru a-si mentine mintea limpede", a mai precizat presedintele Belarusului.

Aleksandr Lukasenko a fost numit de occidentali "ultimul dictator al Europei", din cauza manierei autoritare in care isi conduce tara, de mai bine de 20 de ani, ales in patru randuri, cu procente cuprinse intre 77 si 85. El si-a manifestat intentia de a candida si la alegerile din acest an.

Negocierile-maraton pentru pace in Ucraina s-au incheiat cu un acord de armistitiu. Nesemnat

Negocierile-maraton de la Minsk, intre presedintii Rusiei, Ucrainei si Frantei si cancelarul Germaniei, reuniti pentru a gasi o solutie la criza din Ucraina, s-au incheiat joi la pranz, dupa ce au inceput miercuri seara.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a iesit intr-o conferinta de presa, dupa mai bine de 16 ore de discutii, pentru a anunta ca s-a ajuns la o intelegere.

Liderul de la Kremlin, Petro Porosenko, Angela Merkel si Francois Hollande au negociat intens un armistitiu in estul Ucrainei. Acesta acopera atat retragerea armamentului greu si a militiilor, cat si o gama de masuri economice si reforme constitutionale, dupa cum a aratat Putin.

Ce prevede acordul de pace de la Minsk, privind Ucraina

Acordul de pace la care au ajuns cei patru lideri va intra in vigoare in noaptea de sambata spre duminica, fiind compus din 13 puncte. Printre acestea se numara un armistitiu complet in estul Ucrainei, care va intra in vigoare la ora locala 00:00, pe 15 februarie, precum si retragerea armelor grele, amnistie generala pentru rebeli si un schimb al tuturor prizonierilor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#negocieri maraton pace Ucraina, #negocieri maraton Minsk, #discutii pace Minsk, #Putin discutii Minsk , #Ucraina