Dezvaluire socanta: Liderul separatistilor din Donetk, implicat in masacrarea musulmanilor in Bosnia

Autor: Ana Ilie
Vineri, 25 Iulie 2014, ora 21:16
8930 citiri
Dezvaluire socanta: Liderul separatistilor din Donetk, implicat in masacrarea musulmanilor in Bosnia

Igor Strelkov, liderul separatist din Donetk, in estul Ucrainei, care este suspectat ca s-ar afla in spatele doborarii avionului Malaysia Airlines MH17, ar fi fost implicat in epurarea etnica a musulmanilor din orasul bosniac Visegrad, in 1992.

Tanarul Igor Girkin, mai cunoscut sub pseudonimul Igor Strelkov, apare intr-o fotografie dezvaluita de presa din Bosnia. In imagine, Girkin este insotit de un alt mercenar rus si Boban Indic, un membru al brigazii sarbe ce a asediat orasul. Practic, sustine International Business Times, fotografia il implica pe Girkin, veteran al armatei sovietice si a celei ruse, in pogromul civililor musulmani bosnieci.

Cel putin 3.000 de musulmani au fost masacrati la Visegrad. Barbatii musulmani au fost stransi si executati. Sute de femei au fost stranse la un loc si violate in masa. Femeile, copiii si batranii au fost incuiati in case si arsi de vii.

Igor Strelkov a fost numit unul din cei mai puternici separatisti din Ucraina. Se crede ca este agent sub acoperire al seviciului de informatii al armatei ruse, GRU. S-a auto-proclamat ministru al Apararii al auto-proclamatei Republici populare Donetk.

Cand avionul Malaysia Airlines s-a prabusit in Donetk, Strelkov a scris pe varianta ruseasca a Facebook, Vkontakte: "I-am avertizat sa nu zboare pe cerul nostru". Postarea a fost stearsa la scurt timp.

Mai tarziu, Strelkov a sustinut ca avionul era plin cu cadavre inca de la decolarea din Olanda.

Presa bosniaca a publicat fotografia lui Strelkov la Visegrad si a obtinut confirmarea unui fost ofiter de armata, Aziz Tafro, care a admis ca nationalistul rus a luat parte la agresiunea sarba in Bosnia, ca membru al diviziei Primii Cazaci, apoi a fost detasat in Sarajevo.

Strelkov a fost prezent si la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, in aprilie, si a fost implicat si in conflictele din Cecenia si Transnistria. A fost acuzat de autoritatile ucrainene de terorism si este pe lista neagra a persoanelor sanctionate de UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Strelkov Ucraina avion doborat, #Ucraina lider separatist legatura Bosnia , #Ucraina