Drone rusesti doborate in zona de razboi din Ucraina

Autor: Ana Ilie
Vineri, 22 Mai 2015, ora 10:56
5706 citiri
Drone rusesti doborate in zona de razboi din Ucraina
Foto: Wikipedia

Rusia se foloseste de drone pentru a monitoriza zona de conflict din estul Ucrainei, potrivit fortelor ucrainene care sustin ca au doborat doua asemenea aparate luna aceasta.

Anuntul vine la scurt timp dupa ce Ucraina a prins doi barbati care, sustine Kievul, fac parte din trupele speciale ruse. Aceste informatii sunt dovezi suplimentare privind implicarea Rusiei intr-un conflict in care Mosova a sustinut mereu ca nu e implicata, scrie The Guardian.

Prima drona a fost doborata de Aerorozvidka, o unitate speciala de recunoastere a fortelor ucrainene, in estul Ucrainei, la 8 mai. A urmat o lupta in urmatoarele doua zile, intrucat trupele ucrainene au incercat sa recupereze ramasitele aparatului.

Doi soldati rusi capturati in Ucraina, prezentati presei (Video)

"Stiam ca am lovit ceva important din felul in care se luptau sa ne opreasca sa il obtinem", a spus Natan Chazin, comandantul unitatii.

Cand au recuperat ramasitele aparatului de zbor, soldatii au gasit patru busole si un sistem de navigatie cu backup triplu, in asa fel incat drona sa fie imuna la bruiaje si sa se intoarca mereu acasa, cu exceptia cazului in care este doborata.

Placutele metalice interne erau imprimate cu doua seturi de insemne israeliene, ceea ce ar indica faptul ca drona este de tipul Searcher, israeliana, un tip nefolosit de fortele ucrainene si nici de misiunea de observatori a OSCE.

Rusia a acordat licenta tehnologiei Searcher a Israelului, pentru a fi produsa in Rusia cu numele Forpost, cu un cost de pana la 6 milioane de dolari.

In timp ce expertii ucraineni analizau aceasta drona, batalionul Dnipro-1 a anuntat, joi, ca a doborat inca o drona, similara ca aspect. Markian Lubkivski, din serviciile secrete ucrainene, a spus ca drona ar fi fost produsa in 2013, la fabrica din Urali unde se produce Forpost.

Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
O statistică recentă a Institutului Kiel pentru Economia Mondială (IFW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Ucraina drone Rusia, #Ucraina doborat drone rusesti , #Ucraina