Elicopter ucrainean, doborat de separatisti: Porosenko a discutat cu Joe Biden

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 07:47
1814 citiri
Elicopter ucrainean, doborat de separatisti: Porosenko a discutat cu Joe Biden

Vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, si presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, au discutat la telefon, marti, dupa ce separatisti prorusi au doborat un elicopter apartinand armatei ucrainene, ucigand noua persoane si amenintand continuarea armistitiului in estul Ucrainei.

Joe Biden a subliniat necesitatea "de a avea observatori la fata locului care sa constate incalcarile armistitiului" si "sa puna capat livrarii de arme si sosirii de militanti din cealalta parte a frontierei" cu Rusia, a anuntat Casa Alba.

Doborarea elicopterului ucrainean reprezinta o lovitura pentru sperantele presedintelui Porosenko, sprijinit de occidentali, in vederea incetarii insurectiei separatiste.

Petro Porosenko "ar putea lua in calcul sa puna capat armistitiului inainte de termenul la care expira deoarece acesta este incalcat in mod constant de catre rebeli, care sunt controlati din strainatate", potritivit unui comunicat al Presedintiei ucrainene.

La randul lor, presedintele Barack Obama si premierul britanic David Cameron au evocat acest atac in cursul unei discutii telefonice.

Ucraina, in prag de razboi: Elicopter doborat de prorusi - Ce amenintare a facut Porosenko

Cei doi oficiali "au convenit ca, in cazul in care Moscova nu va lua imediat masuri pentru detensionarea situatei in estul Ucrainei, Statele Unite si Uniunea Europeana" sa impuna noi sanctiuni Rusiei, potrivit Casei Albe.

Marti, Casa Alba a salutat decizia presedintelui rus, Vladimir Putin, de a renunta la autorizarea oferita de Parlament pentru o eventuala interventie militara in Ucraina.

"Salutam orice initiativa a Rusiei de a pune capat crizei ucrainene, in special decizia presedintelui Putin de a cere Parlamentului sa anuleze rezolutia care ar permite o interventie a fortelor ruse in Ucraina", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, precizand ca Washingtonul asteapta o schimbare de atitudine a Moscovei fata de Kiev.

Vladimir Putin a cerut marti Parlamentului sa anuleze autorizarea pentru o interventie militara in Ucraina pe care a solicitat-o in martie pentru apararea cetatenilor rusi din Ucraina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Biden porosenko Ucraina elicopter, #Biden Porosenko Ucraina armistitiu , #Ucraina
Comentarii
Poza doctoruldoctorilor
doctoruldoctorilor
rank 3
Pai eu propun sa trimita observaori direct langa