George Soros: UE s-ar putea destrama daca nu confrunta Rusia

Autor: Ana Ilie
Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 09:00
5143 citiri
George Soros: UE s-ar putea destrama daca nu confrunta Rusia
Foto: Wikipedia

Miliardarul George Soros este de parere ca Uniunea Europeana s-ar putea destrama daca nu va lua o pozitie mai dura impotriva agresiunii ruse din Ucraina.

Soros a avertizat ca UE s-ar putea rupe daca organizatia cu 28 de state membre nu poate sa cada de acord asupra unui raspuns comun puternic impotriva continuarii agresiunii militare ruse in Ucraina, scrie Value Walk.

George Soros, despre o intelegere Obama-Putin pe marginea Ucrainei

Soros tocmai s-a intors dintr-o vizita in Ucraina si a vorbit in fata unei audiente la Dusseldorf, Germania, la un dineu sponsorizat de publicatia financiara Handelsblatt.

"Cred ca adevarata intrebare este daca UE se va rupe din cauza Rusiei. UE este amenintata de Rusia. Aici e Rusia, care nu e o tara atractiva. UE este rupta si nu functioneaza", le-a spus Soros celor 400 de persoane adunate sa-l asculte.

"Trezeste-te, Europa. Acum exista o alternativa la Uniunea Europeana, un mod diferit de a conduce un stat prin forta. Ma refer la Rusia lui Putin. Motivul pentru care el avanseaza este esecul UE", a continuat Soros.

Nu este pentru prima data cand Soros isi expune opiniile cu privire la soarta Ucrainei si Europei. In urma cu mai putin de o luna, miliardarul prevedea ca presedintii american si rus se vor intelege in cele din urma cu privire la Ucraina, intrucat Putin va folosi ca parghie ajutorul Rusiei in ceea ce priveste lupta internationala impotriva gruparii teroriste Statul Islamic.

Intr-un articol propriu publicat de New York Review in editia online, sub titlul "Europa, desteapta-te", Soros scria ca insasi existenta Europei este amenintata de Rusia si nici liderii nici cetatenii nu sunt constienti de aceasta provocare.

Soros scrie ca e "usor sa vezi ce urmeaza". "Putin va astepta rezultatele alegerilor din 26 octombrie din Ucraina si apoi ii va oferi presedintelui ucrainean Petro Porosenko gazele naturale si beneficiile pe care i le-a tot promis, cu conditia sa numeasca un premier care sa-i convina Kremlinului", adica nu cineva dintre cei care au participat la rasturnarea fostului presedinte Viktor Ianukovici.

"Eu consider foarte putin probabil ca Porosenko sa accepte o asemenea oferta", intrucat ar pierde imediat sustinerea activistilor miscarii pro-europene EuroMaidan.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#George Soros rupere UE, #George Soros amenintare Rusia Europa , #Ucraina