Grupari neo-naziste sustinute de Ucraina: Conducem Rasele Albe intr-o ultima cruciada pentru supravietuire

Marti, 12 August 2014, ora 18:28
9223 citiri
Grupari neo-naziste sustinute de Ucraina: Conducem Rasele Albe intr-o ultima cruciada pentru supravietuire
Foto: The Telegraph

Grupari neo-naziste lupta alaturi de Kiev impotriva separatistilor pro-rusi, scrie presa britanica, aratand ca unitatile, precum batalionul Azov, fac parte dintr-o serie de militii sustinute de catre Ministerul de Interne ucrainean si lanseaza atacuri asupra republicilor autoproclamate Donetk si Luhansk, situate in estul Ucrainei.

Utilizarea unor astfel de unitati de voluntari ar trebui sa trimita un semnal de alarma Europei, scrie The Telegraph. Batalioanele recent formate precum Donbas, Dnipro si Azov au in comanda mii de oameni, modalitatea lor de finantarea nu a fost descoperita inca, antrenamentul este inadecvat, iar ideologia lor este alarmanta.

Cei din batalionul Azov folosesc simbolul neo-nazist Wolfsangel pe bannerul lor si sustin in mod deschis suprematia alba si anti-semitismul.

Razboi in Ucraina: 280 de camioane rusesti se indreapta spre granita

"Eu sunt nazist. Nu-i urasc pe cei de alta nationalitate, dar cred ca fiecare natie trebuie sa aiba propria ei tara. Avem un scop: sa ne eliberam teritoriul de teroristi", a declarat Phantom, un fost avocat, in varsta de 23 de ani.

Inainte de a adera la respectivul batalion, fiecare recrut este supus unui antrenament de doar cateva saptamani, iar armamentul le este furnizat de minister sau de donatori a caror identitate nu a fost dezvaluita.

"Misiunea istorica a natiunii noastre in acest moment critic este de a conduce Rasele Albe ale lumii intr-o ultima cruciada pentru supravietuire", a adaugat Biletsky, seful unui grup extremist ucrainean denumit Adunarea Social Nationala.

Foarte multi dintre membrii batalionul sunt rusi din estul Ucrainei, dar isi ascund identitatea de teama ca rudele lor aflate in zonele controlate de rebeli sa nu fie persecutate.

Phantom este de origine rus, dar s-a opus sprijinului pe care Moscova l-a oferit "teroristilor" din tara sa natala. "M-am oferit voluntar si tot ceea ce am cerut a fost un pistol si posibilitatea de a-mi apara tara".

Intrebat despre nazism, Phantom a declarat ca respecta ceea ce Hitler a facut pentru Germania.

"Dupa Primul Razboi Mondial, Germania se afla intr-un dezastru, dar Hitler a reconstruit statul: a construit strazi si case, a creat linii telefonice si a oferit locuri de munca. Respect asta. Homosexualitatea este o boala mintala, iar amploarea Holocaustului ramane sub semnul intrebarii", potrivit lui.

Din Azov fac parte barbati din Irlanda, Italia, Grecia sau tarile scandinave.

"Cand am vazut protestele din Maidan, am recunoscut curajul si suferinta. Un suflet de razboi a fost trezit. Aveam putina experienta si m-am gandit ca as putea fi de ajutor. Acum lupt pentru libertatea Ucrainei impotriva imperialismului lui Putin", a declarat si Mikael Skillt, fost lunetist al Armatei Suedeze.

De cealalta parte, astfel de batalioane sunt criticate si considerate extrem de periculoase.

"Aceste batalioane sunt alcatuite din mercenari, nu din voluntari. Sunt fascisti care omoara si rapesc civili", potrivit lui Sergei Kavtaradze, reprezentant al autoritatilor din Donetk.

Guvernul ucrainian nu regreta insa folosirea acestor trupe neo-naziste.

"Cel mai important este spiritul lor si dorinta lor de a face din Ucraina un stat liber si independent. O persoana care ia in propriile maini o arma si merge sa isi apere patria este un erou, opiniile sale politice il privesc", a declarat Anton Gerashchenko, consilierul ministrului ucrainean de Interne Arsen Avakov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Deși războiul lui Putin a depășit borna celor 2 ani, Rusia nu și-a putut îndeplini obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină din cauza eșecurilor armatei roșii. Acum conflictul...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#criza Ucraina Rusia, #nazism Ucraina Rusia, #Rusia atacuri Ucraina , #Ucraina