Incepe razboiul in Ucraina? Invazia, vazuta de Obama ca incursiune: Solutia militara nu e "in carti"

Joi, 28 August 2014, ora 23:44
59919 citiri
Incepe razboiul in Ucraina? Invazia, vazuta de Obama ca incursiune: Solutia militara nu e "in carti"

Ucraina se afla la un pas de razboi, dupa ce presedintele Petro Porosenko a anuntat, joi, intr-un mesaj video catre natiune, ca armata rusa a invadat tara.

Kievul a cerut "ajutor militar de anvergura", iar Statele Unite si tarile occidentale s-au grabit sa condamne interventia rusilor in Ucraina.

Cu toate acestea, presedintele Barack Obama a exclus orice interventie militara impotriva Rusiei, desi s-a inteles cu Angela Merkel asupra faptului ca Moscova este responsabila pentru faptele separatistilor, pe care ii sustine si ii inarmeaza.

Liderul de la Casa Alba a catalogat miscarile de trupe rusesti in Ucraina drept o incursiune, la scurt timp dupa ce presedintele Traian Basescu a spus, pe acelasi subiect, ca nu asistam la o invazie, ci mai degraba la o infiltrare a militarilor rusi.

In consecinta, Kievul nu se poate bucura de prea mult sprijin din partea SUA si europenilor, decat la nivel declarativ. Asa cum remarca un oficial ucrainean, de la Marea Britanie, de exemplu, au primit cateva casti si veste antiglont, dar cam atat.

Barack Obama a promis ca-l va chema pe liderul de la Kiev la Casa Alba, luna viitoare, iar intre timp se pregateste un summit NATO si noi sanctiuni pentru Rusia.

Desi toti cei prezenti la Consiliul de Securitate ONU au descris in termeni foarte duri interventia Rusiei pe teritoriul Ucrainei, acuzand Moscova de minciuna, iata ca masurile concrete se lasa in continuare asteptate, spre disperarea ucrainenilor.

Moscova neaga in continuare ca ar desfasura operatiuni militare in estul Ucrainei.

  • Invazie - Intrare neasteptata, navalire a unei armate inamice intr-o tara, cu scopul de a o cuceri

  • Incursiune - Actiune de cercetare, de mica amploare, executata prin surprindere pe teritoriul inamicului de catre un grup de militari

  • Infiltrare - A se strecura pe nesimtite, neobservat

Ziare.com a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente din Ucraina:

23:38 - O confruntare militara intre SUA si Rusia "nu este in carti", a declarat Barack Obama, mentionand ca saptamana viitoare se va afla in Europa.

"Nu vom actiona pe cale militara, pentru a rezolva problema Ucrainei", a intarit Obama.

23:26 - Barack Obama a declarat ca a vorbit cu Angela Merkel si ca au fost de acord ca Rusia este responsabila pentru violentele din Ucraina. Liderul de la Casa Alba a afirmat ca Rusia este deja mai izolata "decat oricand dupa incetarea Razboiului Rece". "Isi fac asta singuri", a declarat presedintele american.

"Incursiunea ce are loc in prezent" in Ucraina din partea Rusiei va duce la costuri aditionale pentru Moscova, a mai afirmat Obama. Anterior, Departamentul american de stat a anuntat ca discuta noi sanctiuni pentru Rusia.

Presedintele SUA a mai declarat ca il va primi pe presedintele ucrainean Petro Porosenko la Casa Alba luna viitoare, pentru a confirma "angajamantul ferm" al Americii in Ucraina.

SUA si aliatii sai urmeaza sa discute pasii urmatori la un summit NATO, saptamana viitoare, a mai spus el, conform The Telegraph.

23:20 - Ministerul rus al Apararii a desfiintat fotografiile NATO din satelit, ce aratau prezenta Rusiei in Ucraina si armamentul cu care aceasta a venit, spunand ca acuzatiile "nu mai sunt deloc amuzante".

23:14 - Proteste in fata consulatului rus din orasul ucrainean Kharkiv - cei prezenti au cerut Rusiei sa se retraga din Ucraina.

23:08 - Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a dat asigurari ca tara sa va sprijini NATO in ceea ce priveste prezenta militara in estul Europei. "Daca Polonia sau Tarile Baltice doresc, vom sprijini o astfel de initiativa", a spus acesta, joi seara, conform BBC.

"Dupa anexarea Crimeii la Rusia intelegem ingrijorarile tarilor membre NATO care au granite cu Rusia sau care au minoritati ruse pe teritoriul lor", a spus acesta.

23:03 - Se asteapta ca presedintele american, Barack Obama, sa ia cuvantul.

22:59 - Cehia va gazdui un exercitiu aerian international cu alte tari NATO in perioada 3 - 15 septemebrie, concentrandu-se mai ales asupra antrenarii pilotilor. Exercitiul militar va beneficia de implicarea a 1.400 de soldati, inclusiv 300 straini, din 11 tari NATO. Vor fi folosite 30 de aparate de zbor, informeaza Reuters.

Exercitiul nu are legatura cu escaladarea conflictului din Ucraina, "nu este o reactie la situatia din Ucraina, fiind planuit de 10 luni", a declarat seful fortelor aeriene din Cehia.

22:49 - Ministrul canadian de Externe, John Baird, a numit actiunile Rusiei in Ucraina ca fiind "inacceptabile, iresponsabile si absolut nesabuite".

22:36 - Aleksandr Pavlichenko, reprezentantul Ucrainei la Consiliul de Securitate al ONU, i-a intrebat pe cei prezenti daca lumea va continua sa "priveasca in tacere" ceea ce se intampla in Ucraina sau daca membrii ONU "vor vorbi in sfarsit pe o voce" pentru a opri Rusia.

22:21 - Ambasadorul britanic la ONU, Sir Mark Lyall Grant, a declarat ca "acest confict nu ar mai exista fara suportul direct al Rusiei pentru separatisti". Potrivit acestuia, Rusia este vinovata de "o clara violare a suveranitatii teritoriului ucrainean".

Acesta a mai spus ca, in contextul in care in Ucraina sunt "mult peste 1.000 de soldati rusi", "a nega aceasta realitate se potriveste cu abordarea nesincera a Rusiei".

22:15 - Intrunirea Consiliului de Securitate al ONU a putut fi vizionata LIVE:

22:10 - Ambasadorul rus la ONU a declarat ca tensiunile din Ucraina vin de la faptul ca Kievul poarta un razboi cu propriii oameni. Acesta a mai spus, la Consiliul de Securitate al ONU ce se desfasoara in prezent in New York, ca SUA "ar trebui sa nu se mai amestece in afacerile interne ale statelor suverane".

Potrivit acestuia, in loc sa dea vina pe Rusia, "SUA ar trebui sa-si restranga ambitiile geopolitice".

21:56 - Lumea a invatat sa masoare Rusia dupa actiunile sale si nu dupa vorbe, a declarat, joi, seara, Samantha Power, ambasadorul american la ONU, conform BBC.

"Rusia trebuie sa nu mai minta si sa nu mai alimenteze acest conflict. Masca incepe sa cada", a declarat aceasta.

"Un soldat rus care alege sa lupte in Ucraina in concediu este tot un soldat rus", a mai spus aceasta.

21:42 - Circa 2.000 de oameni au protestat joi la Kiev, in fata sediului armatei, cerand autoritatilor sa ajute soldatii din Batalionul Donbass, acestia fiind inconjurati de deparatisti si trupe ruse in Illovaisk si Donetsk.

Demonstrantii au cerut guvernului introducerea legii martiale, numirea comandatului batalionului in functia de ministru al Apararii, arme pentru soldatii voluntari si pedepsirea generalilor incompetenti si corupti, anunta Kiev Post.

Protestatarii au blocat o strada si au marsaluit pana la cladirea Administratiei Prezidentiale, pentru a formula cererile in fata presedintelui Petro Porosenko.

21:27 - Departamentul de stat american a transmis ca vede semnele unei agresiuni ce escaladeaza in Ucraina, din partea Rusiei, si ca discuta optiunile in replica la aceasta. SUA ia in considerare noi sanctiuni asupra Rusiei, relateaza BBC.

21:14 - Referitor la discursul de joi seara al presedintelui Traian Basescu, Adrian Severin, fost raportor PE pentru Rusia, a declarat ca "nuanta (folosita de presedinte - n. red.) e deosebit de fina si de fapt ne gasim in plin razboi".

"Presedintele nu putea spune mai mult, pentru ca risca sa fractureze UE, care deja e fracturata (...), dar si Europa de Vest", a mai spus acesta la Realitatea TV.

"Occidentul nu vrea razboi, nu este gata sa mearga in acest razboi, pentru ca nu are interese atat de mari in aceasta zona. Nu are mijloace si nici interese de a se implica dincolo de un punct", a spus Adrian Severin.

21:05 - Ambasadorul Ucrainei in Marea Britanie a declarat ca, in ciuda declaratiilor lui David Cameron, ajutorul militar venit din regat este egal cu 180 de casti de protectie si 180 de veste.

21:02 - Un intreg batalion a lasat armele si a parasit zona de lupta, dupa ce a fost atacat de fortele Federatiei Ruse, informeaza Ukrainska Pravda. 400 de soldati au dezertat si se indreapta catre casa.

Acestia au fost opriti langa orasul Znamenka, din regiunea Korovograd. Soldatii au spus, insa, ca merg acasa doar "pentru rotatie si regrupare", ei aflandu-se pe campul de lupta de doua luni.

21:01 - Consiliul de Securitate al ONU s-a intrunit pentru a discuta despre invazia Rusiei in Ucraina.

20:56 - NATO a facut publice imagini din satelit, care arata inaintarea trupelor rusesti pe teritoriul Ucrainei.

20:52 - Un convoi militar rus se indreapta catre Lugansk.

20:49 - Un alt protestar a fost retinut la Moscova, pancarta sa, pe care scria "Nu razboiului", fiind confiscata, se anunta pe Twitter.

"Incep arestarile", scrie internautul, postand fotografii de la fata locului.

20:42 - Cateva sute de femei s-au adunat, joi, in fata unei unitati militare din Kostroma, centrul Rusiei, pentru a afla adevarul despre sotii lor militari, aflati in Ucraina, dupa ce au iesit la iveala informatii legate de funeralii secrete pentru soldati, informeaza AFP.

20:31 - Ucraina va reintroduce serviciul militar obligatoriu incepand din toamna. Recrutii nu vor servi in zona de conflict, anunta oficiali ucraineni citati de Reuters.

20:20 - Ambasadorii NATO se vor intalni intr-o reuniune de urgenta la Bruxelles, vineri dimineata, pentru a discuta situatia din Ucraina, au declarat surse din diplomatie pentru AFP.

20:17 - Ban Ki-moon, secretarul general al Natiunilor Unite, s-a aratat, joi seara, intr-un comunicat de presa, "alarmat" de informatiile privind luptele din estul Ucrainei care s-au extins si in sud, langa Marea Azov si Federatia Rusa. "Daca se confirma (informatiile - n. red.), inseamna o escaladare periculoasa a crizei ucrainene", a mai spus acesta.

"Comunitatea internationala nu poate permite ca situatia sa escaladeze si nici o continuare a violentei si distrugerii nu poate fi permisa in estul Ucrainei", se mai arata in comunicatul de presa.

20:09 - "Nu cred ca exista nici cea mai mica urma de indoiala referitor la ceea ce se intampla", a declarat, joi, ministrul suedez de Externe,legat de "invazia nedeclarata" a Rusiei in Ucraina. "Amintiti-va episodul Crimeea. El (Putin - n. red.) a negat totul legat de Crimeea pana foarte, foarte tarziu".

20:03 - Inca doi parasutisti rusi au fost capturati in regiunea Donet, langa Ilovaisk. Unul a declarat ca i s-a spus ca va lua parte la un exercitiu, in schimb a fost dus peste granita cu Ucraina, relateaza BBC.

19:58 - "Credibilitatea Federatiei Rusiei in ceea ce priveste situatia umanitara din estul Ucrainei este zero, dat fiind faptul ca Federatia Rusa este in spatele violentelor", a declarat, joi, un purtator de cuvant al OSCE.

19:53 - In Ucraina nu a fost invazie, dar riscul major este al schimbarii fortelor in favoarea separatistilor, a declarat presedintele Traian Basescu, joi seara, intr-o declaratie de presa de la Palatul Cotroceni, privind situatia din Ucraina.

"Evaluarea noastra e ca obiectivul lui Putin e sa realizeze o Transnistrie de dimensiuni mult mai mari in Estul Ucrainei, pentru a bloca ratificarea Acordului de asociere cu UE si eventualele demersuri ale Ucrainei de a deveni stat membru NATO", a spus presedintele.

Traian Basescu: Romania nu apreciaza ca s-a produs o invazie impotriva Ucrainei

"Ramanem alaturi de Ucraina, suntem un sustinator al Ucrainei si ceea ce putem face vom face pentru aceasta tara", a mai spus Traian Basescu, adaugand ca "Romania condamna actiunea Rusiei de a sustine separatistii".

19:49 - Trupe americane echipate cu tancuri vor merge in estul Europei curand, pe fondul interventiei Rusiei in Ucraina, au anuntat oficiali ai Pentagonului joi, conform AFP.

Circa 600 de soldati vor ajunge in octombrie in Polonia si Statele Baltice pentru exercitii de antrenament cu membrii ai tarilor aliate. Tot atunci se va face si o rotatie a parasutistilor, cei aflati in zona de trei luni urmand sa se intoarca acasa.

Statele Unite trimit tancuri si masini de lupta in estul Europei

19:42 - Ministrerul rus al Apararii neaga ca militari rusi ar opera in Ucraina, informeaza The Telegraph.

19:30 - Cancelarul german Angela Merkel sustine ca evenimentele din Ucraina se vor afla pe agenda summit-ului UE.

"Am primit rapoarte despre intensificarea prezentei soldatilor rusi in Ucraina si despre inaintarea separatistilor in zone care pana acum erau linistite. Am precizat in luna martie ca, in cazul escaladarii conflictului, vom discuta despre noi sanctiuni impotriva Rusiei. Subiectul se va afla pe agenda summit-ului UE si trebuie sa vedem cum vom reactiona", a declarat Merkel.

19:27 - Sute de oameni protesteaza la Mauripol.

19:21 - Doi oficiali rusi sustin ca peste 100 de soldati rusi au fost ucisi si alti circa 300 au fost raniti, pe 13 august, in estul Ucrainei. Acestia faceau parte dintr-un convoi care a fost lovit de fortele ucrainene langa Snizhnye, in Donetk, informeaza Reuters.

19:17 - Site-ul rusesc Ridus anunta ca mai multi protestatari au devastat o benzinarie detinuta de Lukoil (companie ruseasca) in Kiev, publicand mai multe fotografii de la fata locului.

19:13 - 15 civili au fost ucisi numai joi in Donetk, oras controlat de separatisti, au anuntat oficialii ucraineni.

19:11 - Petro Porosenko a declarat, in urma cu putin timp, pentru NSDC: "Avem capacitatea de a ne apara. Important este sa nu ne panicam".

19:09 - NATO sustine ca se observa clar un nivel superior al armamentului militarilor rusi in Ucraina in ultimele doua saptamani. NATO a anuntat ca a detectat mari cantitati de armament sofisticat care a fost transferat separatistilor in estul Ucrainei, inlusiv sisteme de aparare aeriene, artilerie si tancuri. Moscova neaga insa aceste informatii.

19:04 - Premierul italian Matteo Renzi a declarat, conform AFP, ca "intrarea trupelor ruse in Ucraina este o escaladare intolerabila, ce va duce la consecinte extrem de serioase".

18:59 - O parte dintre rusii care lupta in Ucraina sunt militari in retragere sau care urmeaza sa iasa la pensie, informeaza BBc.

18:49 - Un barbat care protesta, la Moscova, in Piata Rosie, a fost arestat, urmand sa stea la inchisoare timp 15 zile, anunta BBC. Acesta a scris pe Twitter ca ii este rusine sa-l aiba presedinte pe Vladimir Putin.

18:43 - "O invazie este o invazie, este o invazie", a scris pe Twitter ambasadorul lituanian la ONU, Raimonda Murmokaite, care a cerut intrunirea de ugenta a Consiliului de Securitate al ONU, joi, la ora 19:00, ora Bucurestiului, la New York.

18:35 - Un lider separatis pro-rus din estul Ucrainei a declarat, joi, ca alaturi de rebeli lupta circa 3.000 - 4.000 de soldati rusi, anunta televiziunea de stat din Rusia.

18:25 - Un purtator de cuvant al fortelor armate ucrainene a declarat ca acestea s-au regrupat pentru a apara portul Mariupol si ca efectivele sunt suficiente pentru ca orasul sa nu cada in mainile separatistilor, informeaza The Telegraph.

18:24 - Camioanele militare rusesti Kamaz, fotografiate in Krasnogorovka, aproape de Donetk, conform @euromaidan.

18:18 - Presedintele Ucrainei a declarat, joi, dupa ce separatistii au pus mana pe orasul Novoazovsk, ca situatia din zona de conflict este "extraordinar de dificila, dar controlabila", relateaza Interfax.

18:02 - "Porosenko, nu te-ai jucat prea mult cu diavolul?", se arata pe un poster din Kiev adresat presedintelui Ucrainei.

17:55 - Premierul britanic David Cameron le-a cerut rusilor sa nu mai treaca granita Ucrainei cu tancurile avertizand ca "vor exista consecinte".

17:53 - Porosenko a facut, joi, o declaratie destul de confuza in opinia corespondentului publicatiei The Guardian la Moscova. Cel dintai a afirmat ca astazi au avut loc primele consultari intre armata rusa si cea ucraineana, dupa discutiile purtate la Minsk, Belarus, a scris pe Twitter Shaun Walker.

17:48 - Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat din SUA, Jen Psaki, sustine ca informatiile din estul si sudul Ucrainei arata ca "o contraofensiva a Rusiei are loc in aceste momente" in regiunile Donetk si Luhansk.

17:45 - Presedintele francez Francois Hollande a spus ca ar fi "intolerabil si inacceptabil" ca trupele rusesti sa opereze pe teritoriul ucrainean.

17:28 - Familiile parasutistilor rusi capturati in Ucraina au realizat un clip adresat lui Vladimir Putin, in care il implora pe presedintele Rusiei sa ii elibereze cat de curand posibil, relateaza jurnalistul britanic Tom Parfitt.

17:25 - Presedintele american Barack Obama a convocat o intalnire de urgenta a membrilor Consiliul pentru Securitate Nationala din SUA, la care vor participa secretari de stat si din domeniul Apararii, sefi ai serviciilor de informatii si lideri de varf din armata, transmite The Telegraph. Intalnirea va avea loc intr-o sala securizata din Casa Alba.

17:16 - Intalnirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU a fost ceruta de Lituania si va avea loc la sediul din New York.

17:14 - O singura persoana protesteaza la Moscova fata de actiunile lui Vladimir Putin in Ucraina. "Opriti-l pe Putin! Opriti razboiul!", se arata pe pancarta pe care o tine in maini barbatul. De mentionat este faptul ca orice protest are nevoie de autorizatie in Rusia, in afara de cele la care participa o singura persoana, se arata pe blogul Radio Free Europe.

17:06 - Consiliul de Securitate al ONU se va intruni de urgenta, incepand cu ora 21:00 (ora Romaniei), pentru a discuta despre invazia Rusiei in Ucraina.

16:51 - Premierul ucrainean Arseni Iateniuk l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca a "declansat un razboi in Europa in mod deliberat" si a cerut o intalnire de urgenta a Consiliului Securitatii din cadrul ONU, pe tema celor mai recente escaladari din estul instabil al Ucrainei.

16:18 - Rusia a negat ca forte armate de la Moscova au invadat Ucraina. Delegatia rusa din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a infirmat informatiile potrivit carora militari rusi lupta acum alaturi de separatistii din estul Ucrainei, transmite The Telegraph.

Reactia Rusiei la acuzatia invaziei

15:57 - NATO crede ca peste 1.000 de trupe militare din Rusia opereaza in prezent in Ucraina, a spus un oficial al Aliantei Nord-Atlantice, care doreste sa isi pastreze anonimatul, scrie Reuters.

NATO dezvaluie cate trupe rusesti lupta alaturi de separatisti

15:36 - Uniunea Europeana a raspuns la noua criza din estul separatist al Ucranei, afirmand ca este "extrem de preocupata" de posibila invazie a trupelor ruse.

"Suntem extrem de preocupati de ultimele escaladari, inclusiv in legatura cu informatiile despre ce se intampla acum pe teren", a declarat Maia Kociancic, purtatorul de cuvant al Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa, Catherine Ashton, citata de The Telegraph.

Cum raspunde UE la invazia Rusiei

15:19 - Consiliul pentru Aparare si Securitate se va intr-uni joi intr-o sedinta de urgenta, pentru a discuta situatia din Ucraina, potrivit Ria Novosti.

15:15 - Statele Unite au reactionat prompt la anutul presedintelui Petro Porosenko despre invazia rusa a Ucrainei, spunand ca Rusia este acum "direct implicata" in conflictul din sud-estul tarii.

Declaratia ii apartine ambasadorului american la Kiev, Geoffrey Pyatt, care a postat un mesaj pe contul sau de Twitter in acest sens: "Un numar mare de trupe rusesti intervin direct in luptele de pe teritoriu ucrainean".

15:07 - Un consilier al presedintelui rus Vladimir Putin, Ella Poliakova, a declarat, joi, ca este de parere ca, intr-adevar, Rusia a invadat Ucraina.

Poliakova face parte din grupul de consilieri al liderului rus in materie de drepturile omului, scrie Reuters.

Consilierul lui Putin, declaratie-soc: Eu consider asta invazie

"Cand mase de oameni, sub ordinele unor comandanti, cu tancuri si armament, se afla pe teritoriul altei tari, trec granita, eu consider asta o invazie", a avertizat ea.

14:55 - Intre timp, Ucraina si-a retras fortele armate din orasul asediat de separatisti, Novoazovsk, pentru a salva vietile soldatilor ucraineni. In aceste momente este intarita securitatea in orasul-port Mariupol, pe care rebelii au anuntat ca il vor invada, potrivit Consiliului pentru Aparare si Securitate din Ucraina.

14:43 - Ambasadorul ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev, le-a cerut liderilor europeni, care se vor intruni sambata, sa ia o decizie in legatura cu "viitoare sanctiuni semnificative si ajutor tehnic si militar de anvergura, cu scopul de a opri agresiunea", relateaza RTE News.

Kievul cere UE "ajutor militar de anvergura", dupa invazia rusa

14:30 - Petro Porosenko anunta, intr-un mesaj catre natiune, ca Rusia a invadat Ucraina si ca si-a anulat vizita oficiala in Turcia.

"Am luat decizia de a anula o vizita de lucru in Turcia, in contextul deteriorarii rapide a situatiei din regiunea Donetk, in special in Amvrosivka si Starobesheve, pentru ca invazia fortelor ruse s-a produs in Ucraina", a precizat Porosenko intr-o declaratie pe site-ul prezidential.

Rusia, acuzata de invazie, separatistii castiga teren

Petro Porosenko a anuntat, joi, ca Rusia a invadat Ucraina si a convocat o intrunire de urgenta a Consiliului pentru Aparare si Securitate. In urma acestei crize, liderul de la Kiev si-a anulat vizita in Turcia pentru a se ocupa de invazia fortelor armate de la Moscova.

Anuntul sau a venit la scurt timp dupa ce separatistii prorusi au ocupat orasul Novoazovsk de la malul Marii Azov si au amenintat ca vor prelua controlul asupra orasului Mariupol, care este un port strategic pentru Ucraina.

Porosenko: Armata rusa a invadat - mesajul presedintelui catre natiune (Video)

In acelasi timp, premierul autoproclamat al Republicii Populare Donetk, Alexander Zakharchenko, a declarat pentru Reuters ca fortele pro-Moscova au cucerit un oras de la malul Marii Azov, aflata in nordul Marii Negre, intre Crimeea si teritoriul rus, si ca obiectivul insurgentilor este sa se implice intr-o ofensiva in forta pana cand ajung la orasul-port Mariupol si il cuceresc. Liderul separatist a spus ca peste 3.000 de cetateni rusi lupta alaturi de fortele rebele.

"Astazi (joi - n.red.) am ajuns la Marea Azov, iar procesul de eliberare a pamantului nostru, care momentan este ocupat de autoritatile ucrainene, va tot continua", a amenintat Zakharchenko din Donetk, principalul bastion al separatistilor din estul Ucrainei.

Orasul Mariupol este locul in care autoritatile locale pro-Kiev si-au desfasurat activitatea de cand au fost izgonite din capitala regiunii Donetk, de unde administrau zona inainte de declansarea miscarii separatiste.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Avertismentul lui Putin care trimite o undă de șoc în Occident: Nimeni nu va reuși niciodată
Vladimir Putin a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din Rusia, cu peste 87% din voturi, asigurându-și al cincilea mandat la conducerea țării. Însă acum, liderul de...
Un expert american a descifrat victoria orchestrată a lui Putin: 5 lucruri nevăzute ce au ieșit la suprafață în Rusia
Un expert american a descifrat victoria orchestrată a lui Putin: 5 lucruri nevăzute ce au ieșit la suprafață în Rusia
Președintele Vladimir Putin a ieșit câștigător din votul prezidențial de trei zile, organizat în țara sa, declarând că victoria sa copleșitoare a reprezentat un mandat public de a...
#invazie Rusia Ucraina, #Ucraina ajutor militar UE, #razboi Ucraina , #Ucraina