Iulia Timosenko, atac dur la Putin: Nimeni nu mai poate nega ca are probleme mintale serioase

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 09:47
5913 citiri
Iulia Timosenko, atac dur la Putin: Nimeni nu mai poate nega ca are probleme mintale serioase
Foto: Bild

Iulia Timosenko, fostul premier al Ucrainei, spune ca discursul lui Putin de marti, cand a anuntat anexarea Crimeii la Rusia, a fost de un fascism pur si a indemnat lumea sa constate ca liderul rus "are serioase probleme psihice".

"Discursul lui Putin a fost un exemplu de fascism pur, care este mult mai periculos decat cel camuflat de dinainte, cand vorbea de 'prietenia intre popoare'. Dispretul fata de alt popor, provocarea adresata intregii lumi, credinta morbida in infailibilitatea personala cuplata cu minciuni sfidatoare, asta e propaganda fascista. O foarte mare minciuna", a declarat Timosenko ziarului german Bild.

Ea a dat exemple de contradictii din discursul propagandistic al presedintelui Rusiei. "Cand Putin spune ca pe Maidan au fost comandouri puternic inarmate de nazisti si antisemiti, nimeni nu mai poate nega ca acest om are probleme mentale serioase.

Comandourile erau formate din studenti de 20 de ani. Lunetistii care trageau in ei erau trimisi de Putin. Cred ca Europa nu a mai auzit din 1938 genul de discurs ca cel pe care l-a tinut Putin ieri. Mesajul lui catre Occident si Kiev a fost clar: Nu-mi pasa de voi!", a spus Timosenko.

Vladimir Putin, un nou cosmar al omenirii

Fostul premier ucrainean acerut ajutorul lumii libere, despre care a spus insa ca pana in acest moment a fost ineficienta in a opri ascensiunea lui Putin.

"Cea mai mare greseala pe care o face Occidentul in acest moment e ca vede agresiunea lui Putin asupra Ucrainei drept un conflict local. Desigur, poti ignora asta 'in numele pacii', dar Putin e determinat sa distruga lumea. El pretinde ca institutiile democratice moderne nu sunt eficiente, nu functioneaza si trebuie desfiintate.

De fapt, el a inceput propriul lui razboi impotriva lumii mai devreme, cand a sprijinit divizarea Moldovei, cand a provocat masacrul din Georgia, cand a inceput sa fie seful clubului de dictatori din lume si ai carui membri el continua sa ii apere pana la sfarsit", spune Iulia Timosenko.

Marti, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat in fata Dumei de Stat acordul prin care regiunea Crimeea, care si-a declarat luni independenta de Ucraina, a fost alipita la Federatia Rusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iulia Timosenko Putin probleme psihice, #Timosenko Putin fascism probleme psihice, #Timosenko Putin anexare Crimeea , #Ucraina