Iulia Timosenko, in libertate - Comunitatea internationala saluta eliberarea ei

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 08:14
5175 citiri
Iulia Timosenko, in libertate - Comunitatea internationala saluta eliberarea ei

Eliberarea fostului premier al Ucrainei, Iulia Timosenko, a fost salutata de comunitatea internationala. Casa Alba si presedintii Comisiei Europene si Parlamentului European s-au declarat bucurosi ca opozanta iesit din inchisoare.

Casa Alba a transmis, printr-un comunicat, ca "ucrainenii sunt cei care isi stabilesc viitorul".

"E necesar ca principiul intangibil care ghideaza evenimentele sa fie cel potrivit caruia ucrainenii isi stabilesc viitorul. Salutam actiunea constructiva a Parlamentului ucrainean si continuam sa indemnam la formarea rapida a unui guvern de larga unitate nationala si tehnocrat", se arata in comunicat.

Presedintia americana i-a transmis Iuliei Timosenko sa se "recupereze rapid" si a sfatuit-o sa urmeze un tratament medical corespunzator.

La randul sau, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a salutat eliberarea Iuliei Timosenko, intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Salut eliberarea Iuliei Timosenko. O justitie independenta este esentiala pentru o Ucraina democratica", a scris presedintele CE.

Si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a transmis un salut calduros eliberarii fostului premier din Ucraina si i-a indemnat pe protestatari sa fie pasnici.

"Salut calduros, in numele Parlamentului European, anuntul eliberarii Iuliei Timosenko. Anuntarea alegerilor prezidentiale la 25 mai este binevenita si importanta. In Ucraina schimbarea este in curs. Vreau sa indemn pe toata lumea sa ramana pasnica", a mai spus Schulz.

Presedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a transmis ca "dupa aproape trei ani de inchisoare, nedreapta si motivata politic de regimul Ianukovici, Iulia Timosenko este in sfarsit libera".

El si-a exprimat "marea usurare si bucurie" ca fostul premier din Ucraina se afla in libertate si alaturi de familia sa.

"In numele intregii familii politice PPE, imi exprim marea usurare si sentimentul de bucurie ca Iulia Timosenko este in sfarsit in siguranta si alaturi de cei dragi. Iulia Timosenko a fost o sursa constanta de mandrie si inspiratie pentru noi toti. In ciuda faptului ca a suferit in inchisoare, ea a rezistat. Eliberarea Iuliei Timosenko reprezinta o mare bucurie nu doar pentru familia ei ci si pentru toti care cred intr-o tara democratica", a mai declarat Joseph Daul.

Liderul Partidului Popular European a mai spus ca "Iulia Timosenko a fost in mod constant in gandurile noastre si i-am simtit lipsa in PPE. Asteptam cu nerabdare clipa cand ea isi va relua activitatea in familia noastra politica".

PPE este cel mai influent partid european de centru dreapta si include 73 de partide din 39 de tari, printre care si cel al Iuliei Timosenko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Iulia Timosenko eliberata, #reactii eliberare Iulia Timosenko , #Ucraina