Iulia Timosenko vrea sa fie presedintele Ucrainei - va candida la alegerile anticipate (Video)

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 10:59
5391 citiri
Iulia Timosenko vrea sa fie presedintele Ucrainei - va candida la alegerile anticipate (Video)

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, eliberat sambata din inchisoare, a anuntat ca va candida la alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai.

"Voi candida la alegerile prezidentiale", a anuntat opozanta in varsta de 53 de ani sambata seara, potrivit Global Post.

Iulia Timosenko, in lacrimi in Piata Independentei: Voi sunteti eroii!

Dupa ce a fost eliberata din inchisoare, Iulia Timosenko a mers in Piata Independentei din Kiev unde, cu ochii in lacrimi, a sustinut un discurs in fata protestatarilor. Ea a declarat ca toti cei responsabili pentru zecile de decese din aceasta saptamana trebuie sa fie pedepsiti.

"Dictatura a cazut. Voi sunteti eroii, toate generatiile urmatoare se vor mandri cu voi. Ma intorc la munca", a declarat Timosenko.

Ucraina fierbe: Ianukovici, oprit sa fuga din tara. Iulia Timosenko a fost eliberata

"Nu vom fi vrednici de amintirea acelor oameni care au murit daca nu ii vom pedepsi pe cei vinovati", a mai spus fostul premier al Ucrainei.

Sambata, Parlamentul ucrainean a adoptat o rezolutie care prevedea "eliberarea imediata" a Iuliei Timosenko si organizarea de alegeri prezidentiale anticipate in 25 mai. Totodata, presedintele Viktor Ianukovici a fost destituit de facto pentru ca a refuzat sa demisioneze.

Iulia Timosenko: Voi face ca nicio picatura de sange varsata sa nu fie uitata

Seful statului a parasit Kievul sambata dimineata si existau voci care spuneau ca este dispus sa demisioneze. Apoi a aparut insa la un post de televiziune local, declarand ca nu demisioneaza, a acuzat o "lovitura de stat" si i-a numit pe opozanti "banditi care au pus la care o revolutie fascista ca in Germania in 1933".

El a mai spus ca deciziile luate sambata de parlament sunt ilegale si nu va semna legile "banditilor".

Iulia Timosenko a mai candidat la alegerile prezidentiale din Ucraina, in 2010, dar a fost invinsa de Viktor Ianukovici.

In 2011 a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, fiind acuzata ca a semnat in calitate de premier un acord pe tema gazelor cu Rusia ale carui conditii au fost descrise drept prejudicioase pentru tara sa.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Iulia Timosenko presedintie, #Iulia Timosenko eliberata , #Ucraina