Iuscenko s-a inscris in cursa pentru alegerile prezidentiale

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 14:20
725 citiri
Iuscenko s-a inscris in cursa pentru alegerile prezidentiale
Foto: mignews.com

Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko s-a inscris oficial, marti, in cursa pentru inca un mandat la conducerea tarii, cand si-a depus documentele la Comisia Centrala Electorala (CEC) ca sa candideze la alegerile prezidentiale din ianuarie 2010.

Presedintele ucrainean, asteptat de circa o mie de persoane la CEC, care l-au intampinat cu aplauze, le-a explicat sustinatorilor sai ca participa la alegerile prezidentiale pentru ca politica actuala ucraineana ar putea pune in pericol "independenta si libertatea" poporului ucrainean, informeaza Ria Novosti.

El a adaugat ca situatia politica din tara ar putea fi chiar mai grava decat cea din 2004, inainte de Revolutia portocalie. Iuscenko a mai spus ca va candida pentru un al doilea mandat, pentru ca vrea sa corecteze situatia. Seful cabinetului sau, Vera Uliancenko, a anuntat, luni, ca Viktor Iuscenko a decis sa participe la alegerile prezidentiale din ianuarie 2010 in calitate de candidat independent.

"Viktor Andreevici a decis sa participe la alegeri in calitate de candidat independent. El va depune documentele la CEC in perioada 27-30 octombrie. Iar la intrunirea Partidului Ucraina Noastra, care va avea loc la 8 noiembrie, el va fi sustinut cu siguranta", a spus Vera Uliancenko, care detine si functia de sef al Consiliului partidului Ucraina Noastra.

Campania electorala pentru alegerile prezidentiale din Ucraina a inceput la 19 octombrie. Incepand cu 20 octombrie, CEC a inceput inregistrarea candidatilor pentru alegerile prezidentiale, care vor avea loc la 17 ianuarie 2010.

In fruntea sondajelor sunt premierul Iulia Timosenko si liderul Partidului Regiunilor, cu orientare prorusa, Viktor Ianukovici, acesta din urma candidat si la alegerile din 2004, cand a fost invins de Viktor Iuscenko, actualul presedinte. Expertii considera ca Iuscenko nu are sanse sa fie reales, avand intre 3% si 4% din intentiile de vot in sondaje.

Presedintele Viktor Iuscenko, in varsta de 55 de ani, a carui popularitate a fost erodata de crizele politice repetate si de deterioarea situatiei economice, nu are, practic, sanse sa fie reales. Potrivit sondajelor de opinie din luna septembrie, el are intre 3% si 4% din intentiile de vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Viktor Iuscenko candidat prezidentiale Ucraina 2010, #Iuscenko inscris prezidentiale Ucraina 2010, #Timosenko Iuscenko prezidentiale , #Ucraina