Kievul acuza: Tancurile rusesti au distrus un oras intreg in Ucraina

Sambata, 30 August 2014, ora 21:19
7982 citiri
Kievul acuza: Tancurile rusesti au distrus un oras intreg in Ucraina

Tancurile rusesti au distrus fiecare casa din orasul Novosvitlivka, langa Lugansk, anunta armata ucraineana, in contextul in care UE pregateste noi sanctiuni pentru Rusia.

"Avem informatii ca fiecare casa (din Novosvitlivka - n. red.) a fost distrusa", a declarat un purtator de cuvant al armatei, fara a da insa detalii legate de momentul in care a avut loc atacul, informeaza The Independent.

Acesta a mai spus ca trupele ucrainene au fost inconjurate de rebeli in Ilovaysk, la mai putin de 20 de kilometri est fata de Donetk, bastionul separatist, timp de mai multe zile.

"Renuntam la acest oras", a mai afirmat acesta, mentionand ca tinta este in prezent evacuarea militarilor din zona, cu cele mai mici pierderi, si regruparea.

Sambata, UE a cerut Rusiei sa-si retraga fortele din Ucraina si sa nu mai furnizeze arme si personal separatistulor. Catherine Ashton s-a declarat "foarte ingrijorata" de "agresiunea directa a fortelor ruse", dupa o intalnire cu mai multi oficiali UE la Milano.

Ponta, avertisment in privinta Ucrainei: Mare precautie, cand vine vorba de sprijin militar

Afirmatiile Inaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa au venit in contextul in care presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat ca tara sa este subiectul "agresiunii militare si terorii", mii de soldati rusi si sute de tancuri aflandu-se in estul Ucrainei.

Kievul si Occidentul acuza Rusia ca sprijina rebelii in acest conflict, in timp ce Moscova neaga acest lucru in mod constant.

Incepe razboiul in Ucraina? Separatistii au doborat un avion ucrainean

Liderul de la Kiev a declarat, sambata, la un summit al UE din Bruxelles, ca "exista un risc mare nu doar pentru pacea si stabilitatea din Ucraina, ci si pentru pacea si stabilitatea din Europa".

Summit crucial al UE: Crizele de rezolvat, deciziile de luat, functii de impartit

La randul sau, Jose Manuel Barroso a transmis ca "Rusia nu ar trebui sa subestimeze dorinta UE de a rezolva (conflictul - n. red.) si de a-si pastra principiile si valorile".

Pana acum, conflictul din Ucraina a luat 2.600 de vieti numai in Donetk si Lugansk.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#oras distrus rusi Ucraina, #Novosvitlivka distrus rusi, #Novosvitlivka case distruse separatisti, #oras predat armata ucraineana, #Ilovaysk cucerit rusi , #Ucraina