Lavrov: Am auzit numai neadevaruri despre prezenta rusa in Ucraina

Autor: Ana Ilie
Vineri, 29 August 2014, ora 15:34
3439 citiri
Lavrov: Am auzit numai neadevaruri despre prezenta rusa in Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat, vineri, ca Rusia nu a fost pusa in fata niciunei "dovezi", ci a fost acuzata de invazie a Ucrainei pe baza unor "neadevaruri".

Acuzatiile potrivit carora armata Rusiei lupta in estul Ucrainei sunt "neadevaruri", a spus Lavrov, citat de itv.com.

"Nu este pentru prima data cand auzim neadevaruri, desi pana acum nu ne-au fost prezentate fapte", a spus Lavrov intr-o conferinta de presa la Moscova.

"Au existat rapoarte cu privire la imagini preluate din satelit ce arata miscari de trupe ruse. S-a dovedit ca sunt imagini din jocuri video. Cele mai noi acuzatii sunt de aceeasi calitate", a continuat acesta.

Ministrul rus de Externe a mai anuntat ca, in principiu, s-a convenit cu Kievul trimiterea unui nou convoi de ajutoare umanitare pentru sud-estul Ucrainei.

"In urma cu o zi am primit o nota prin care ne raspundea ministerul ucrainean de Externe, in care ni se dadea consimtamantul de principiu pentru propunerea Rusiei de a trimite ajutoare umanitare rusesti in sud-est si ni se expuneau criteriile privind logistica celui de-al doilea convoi", a aratat lavriv.

Oficialii NATO s-au reunit, vineri, pentru o intalnire de urgenta pe marginea crizei din Ucraina. Occidentul acuza Rusia de implicare directa in conflict, acuzatie respinsa de Moscova.

Incepe razboiul in Ucraina? NATO dezvaluie cate trupe rusesti lupta alaturi de separatisti

NATO a anuntat, joi, ca peste 1.000 de trupe militare din Rusia opereaza in prezent in Ucraina. Presedintele Petro Porosenko a anuntat ca tara sa a fost invadata de fortele militare de la Moscova.

Incepe razboiul in Ucraina? Porosenko: Armata rusa a invadat

Petro Porosenko a convocat o intrunire de urgenta a Consiliului pentru Aparare si Securitate, in cadrul careia urmeaza sa se decida ce pasi vor fi facuti in continuare. Ucraina a cerut "ajutor militar de anvergura" de la UE, pentru a putea face fata fortelor ruse.

Incepe razboiul in Ucraina? Kievul cere UE "ajutor militar de anvergura", dupa invazia rusa

Anuntul sau a venit la scurt timp dupa ce separatistii prorusi au ocupat orasul Novoazovsk de la malul Marii Azov si au amenintat ca vor prelua controlul asupra orasului Mariupol, care este un port strategic pentru Ucraina.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Lavrov Rusia interventie Ucraina, #lavrov agresiune Rusia Ucraina , #Ucraina