M.R. Ungureanu: Agresiunea militara rusa, la un nivel inimaginabil - Romania este amenintata

Sambata, 16 August 2014, ora 14:33
4370 citiri
M.R. Ungureanu: Agresiunea militara rusa, la un nivel inimaginabil - Romania este amenintata
Foto: Facebook / Mihai Razvan Ungureanu

Prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu afirma ca Rusia a incalcat legile privind inviolabilitatea granitelor si atentioneaza ca escaladarea situatiei in Ucraina reprezinta o amenintare indirecta la adresa Romaniei.

"Asistam la o escaladare fara precedent a situatiei din estul Ucrainei. Evenimentele sunt un pretext al extremei noastre ingrijorari, agresiunea militara rusa a atins un nivel inimaginabil. Incursiunea pe teritoriul suveran al Ucrainei este un exemplu inacceptabil de incalcare a inviolabilitatii granitelor.

Pentru comunitatea internationala devine aproape limpede ca ajutoarele umanitare sunt un pretext pentru a camufla o interventie in interiorul Ucrainei. Daca acest lucru se va intampla, consecintele sunt incalculabile", scrie pe Facebook Mihai Razvan Ungureanu.

Fostul ministru de Externe mai spune ca din punct de vedere al Romaniei, "escaladarea situatiei in Ucraina este o amenintare indirecta".

"Ce se intampla acum in Donetk si in estul Ucrainei arata ce se poate intampla oricand in Transnistria sau la vest de Nistru", subliniaza prim-vicepresedintele PDL.

Un convoi militar rusesc a trecut granita Ucraina, joi noaptea, fiind atacat de armata ucraineana care, potrivit purtatorului de cuvant, "a distrus" majoritatea vehiculelor blindate ruse. Rusia s-a folosit in acest caz de pretextul trimiterii unui convoi cu ajutoare umanitare pentru separatistii din estul Ucrainei.

Rusia, incursiune in Ucraina: Armata ucraineana a atacat blindate rusesti

Actiunea Federatiei Ruse a pus pe jar comunitatea euro-atlantica. Ministrii de externe ai statelor membre UE s-au reunit de urgenta la Bruxelles, iar Statele Unite au cerut Moscovei sa inceteze imediat "provocarile".

Washingtonul cere Moscovei ca inceteze "provocarile" in Ucraina

Presedintele Traian Basescu a discutat vineri, prin telefon, cu vicepresedintele SUA, Joseph Biden, cei doi lideri constatand cu "preocupare" ca orice interventie rusa in Ucraina ar fi o incalcare a reglementarilor internationale, informeaza Casa Alba.

Rusia, incursiune in Ucraina: Basescu a discutat cu Joe Biden despre criza ucraineana

In acest context, ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, se va intalni cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, duminica, la Berlin, cu ocazia unei reuniuni interministeriale la care vor participa si reprezentantii Frantei si Germaniei.

Intalnire cu miza mare la Berlin: ministrii de Externe ai Rusiei si Ucrainei, flancati de Franta si Germania

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ungureanu agresiune Rusia Ucraina, #Ungureanu violare granite Rusia Ucraina, #convoi Rusia Ucraina , #Ucraina