Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marturii cutremuratoare ale parasutistilor capturati in Ucraina: Suntem carne de tun. Nu e razboiul nostru! (Video)

Marti, 26 August 2014, ora 16:03
12921 citiri
Marturii cutremuratoare ale parasutistilor capturati in Ucraina: Suntem carne de tun. Nu e razboiul nostru! (Video)

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a facut publica o filmare cu cei zece parasutisti rusi capturati luni in apropierea granitei, asupra carora au fost gasite documente si arme.

Oficialii ucraineni au pecizat ca au deschis dosar penal in cazul soldatilor regimentului 331 al diviziei aeropurtate 98, cu baza in centrul Rusiei, care au fost retinut la circa 50 de kilometri de orasul separatist Donetk, arata Sky News.

Razboi in Ucraina: Kievul a capturat 10 parasutisti rusi

In filmarea postata pe pagina oficiala de Facebook a operatiunii anti-teroriste din estul Ucrainei, militarii apar imbracati in haine de camuflaj si rostesc cateva cuvinte in fata camerei.

Unul dintre soldatii rusi, care s-a identificat drept Ivan Melciakov, a dat mai multe detalii despre el, printre care si regimentul din care provine, cu baza in orasul rusesc Kostroma.

"Nu am vazut cand am trecut granita. Ne-au spus doar ca mergem intr-o patrula de 70 de kilometri in urmatoarele trei zile", a marturisit el. "Totul este diferit aici, nu e asa cum se vede la televizor. Suntem folositi pe post de carne de tun", a continut parasutistul.

Un alt barbat care apare in clip, care a spus ca este sergentul Andrei Generalov, a spus disperat: "Incetati sa ne mai trimiteti baietii aici. De ce? Asta nu e razboiul nostru".

Rusia explica ce cautau parasutistii sai in Ucraina: au ajuns acolo din greseala

Un purtator de cuvant al armatei a afirmat ca soldatii se aflau pe teritoriul Ucrainei intr-o "misiune speciala", cu toate ca o sursa din Ministerul rus al Apararii a afirmat ca parasutistii au traversat granita din greseala in estul Ucrainei.

Apel lacrimogen la familii

Ministrul ucrainean al Apararii a spus ca multi dintre militarii rusi, se afla oficial la antrenament in diverse regiuni ale Rusiei, insa in realitate "participa la agresiuni militare impotriva Ucrainei, iar familiile lor nu stiu nimic despre adevarata soarta a acestora".

"Ma adresez rudelor soldatilor rusi: aflati imediat unde sunt cei pe care ii iubiti. Scoateti-i afara din Ucraina, unde sunt fortati sa moara", a declarat oficialul de la Kiev.

Serviciul de securitate ucrainean SBU a anuntat, luni, ca armata a capturat zece parasutisti rusi in estul tarii si ii interogheaza in cadrul unei anchete penale.

"Soldatii rusi au fost retinuti, aveau asupra lor documentele personale si arme. Anchetatorii au deschis o ancheta penala cu privire la traversarea ilegala a granitei de catre cetateni rusi inarmati", se arata in comunicatul SBU.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#parasutisti rusi capturati Ucraina, #parasutisti rusi marturii, #parasutisti rusi Ucraina , #Ucraina