NATO: Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat pana la nivelul de dinainte de armistitiu

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 19:47
2478 citiri
NATO: Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat pana la nivelul de dinainte de armistitiu
Foto: The Independent

Luptele din Ucraina s-au intensificat pana la nivelul de dinainte de armistitiul incheiat in cadrul acordurilor de la Minsk si chiar "dincolo" de acesta, a declarat joi principalul comandant militar al NATO, generalul american Philip Breedlove.

"Situatia pe linia frontului nu este buna. Luptele s-au intensificat la nivelul de dinainte de acorduri (...) si in unele cazuri chiar dincolo de acesta", a declarat el la Bruxelles in cadrul unui briefing de presa dupa reuniunea comitetului militar al Aliantei.

Gen. Breedlove a indicat ca in anumite zone fortele rebele proruse "au avansat linia de contact spre vest". El a refuzat sa confirme cifra avansata miercuri de presedintele ucrainean Petro Porosenko, conform caruia 9.000 de militari rusi au fost desfasurati in estul Ucrainei.

Porosenko: Peste 9.000 de soldati rusi se afla in Ucraina

Comandantul suprem al fortelor aliate in Europa (SACEUR) a precizat insa ca NATO a detectat semne ale prezentei "unor sisteme de aparare antiaeriana" si "sisteme militare electronice care au insotit trupele rusesti in trecut". "Vedem acum acelasi tip de echipament in estul Ucrainei", a subliniat el.

Luptele violente au fost reluate de cateva zile in Ucraina. Cel putin 41 de persoane au murit in ultimele 24 de ore in estul tarii, conform unui bilant intocmit de AFP pe baza informatiilor furnizate de surse oficiale.

Ucraina: Bombardament cu zeci de victime la o statie de troleibuz din Donetk (Video)

Ziua de joi a fost una dintre cele mai sangeroase din perioada de peste noua luni de conflict, cel putin 34 de persoane pierzandu-si viata, dintre care 13 in urma unui tir cu obuz, in momentul in care armata ucraineana abandona in mainile rebelilor aeroportul strategic de la Donetk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#reluare lupte Ucraina, #morti Ucraina, #ciocniri Ucraina, #soldati rusi Ucraina , #Ucraina