Negocierile de pace de la Minsk au esuat - luptele continua in Ucraina

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 23:08
3840 citiri
Negocierile de pace de la Minsk au esuat - luptele continua in Ucraina
Foto: news.yahoo.com

Convorbirile de pace pentru estul Ucrainei, organizate sambata la Minsk, s-au incheiat dupa aproape patru ore de discutii, fara a se ajunge la un acord, relateaza agentia Reuters.

La aceste discutii, partea ucraineana a fost reprezentata de fostul presedinte Leonid Kucima, iar separatistii prorusi de Denis Pusilin si Vladislav Deinego (din partea autoproclamatelor republici populare Donetk si Lugansk). Din partea OSCE a participat Heidi Tagliavini, iar Rusia a fost reprezentata de ambasadorul sau la Kiev, Mihail Zurabov.

Conform AFP, participantii au parasit resedinta oficiala din capitala belarusa unde a avut loc intalnirea si au plecat fara a face comentarii cu privire la rezultatul negocierilor.

Potrivit agentiei de presa ruse Interfax, citata de Reuters, Leonid Kucima i-a acuzat pe reprezentantii separatistilor prorusi ca au dat ultimatumuri si ca au refuzat sa discute un plan pentru incetarea imediata a focului in estul Ucrainei, subminand astfel reuniunea de la Minsk.

In conditiile escaladarii violentelor din estul Ucrainei in ultimele zile, OSCE a declarat ca "un document coercitiv privind incetarea imediata a focului si retragerea armamentului greu de pe linia de contact" ar putea fi semnat in timpul convorbirilor din capitala belarusa, unde in luna septembrie au fost incheiate primele acorduri de pace intre guvernul de la Kiev si rebelii separatisti prorusi.

Armata ucraineana a anuntat sambata dimineata ca luptele continuau langa localitatea Vugleghirsk, a carei cucerire de catre separatisti ar insemna o incercuire aproape totala a nodului strategic Debaltevo. Acest oras care leaga capitalele regionale Donetk si Lugansk este de mai multe zile scena unor confruntari intense.

Presa ucraineana compara deja batalia de la Debaltevo cu tragedia din Ilovaisk, unde trupele ucrainene au fost incercuite de rebeli si peste 100 de militari au fost ucisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție”
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție”
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#negocieri pace Ucraina, #discutii pace Belarus, #negocieri pace Belarus , #Ucraina
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Rusia ar trebui sa intervina pe langa separatisti
Poza danduta
danduta
rank 3