Noi exercitii militare ale fortelor terestre ale SUA si Romania in Ucraina

Joi, 20 Martie 2014, ora 23:56
6034 citiri
Noi exercitii militare ale fortelor terestre ale SUA si Romania in Ucraina

Ucraina urmeaza sa fie gazda unor exercitii militare pe termen lung, organizate de NATO, unde peste 1.300 de militari ai fortelor internationale vor ajuta la pregatirea armatei ucrainene.

Desi SUA a anulat programul Atlas Vision, reprezentand exercitiile anuale dintre fortele terestre ale Rusiei si SUA, care au fost programate pentru luna iulie a acestui an, Pentagonul a declarat ca vor continua planurile pentru exercitiile militare multinationale din aceasta vara din Ucraina, conform RT.

Rapid Trident se va numi operatiunea de pregatire care a fost realizat pentru "a promova stabilitatea regionala si securitatea, pentru a intari parteneriatele si a stimula increderea in timp ce imbunatatim interoperabilitatea dintre fortele terestre ucrainene si cele ale NATO si ale tarilor partenere", anunta site-ul fortelor SUA din Europa.

Putin, despre NATO: Sunt baieti buni, dar mai bine sa vina ei in vizita, decat sa venim noi

Pentagonul a refuzat sa ofere informatii despre numarul fortelor americane asteptate sa participe la exercitii. Purtatorul de cuvant al armatei americane, Col. Steven Warren a declarat ca programul Rapid Trident este singurul exercitiu militar din Ucraina la care SUA urmeaza sa participe in acest an.

Conform paginii de Facebook a programului Rapid Trident, exercitiile de anul trecut au implicat "peste 800 de piese de armament si aproximativ 170 de vehicule militare de lupta. In plus, 4 elicoptere, un avion militar de transport al fortelor armate ucrainene si un avion de transport german au fost implicate in exercitii aeriene si elemente de evacuare a ranitilor de pe campul de lupta".

Pe langa militarii americani si englezi, la exercitiul Rapid Trident din 2014 vor mai participa militari din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Moldova, Polonia, Romania si Ucraina.

Arme disparute in Ucraina: 5.000 de pusti Kalasnikov, furate si duse in Romania?

Exercitiile militare Rapid Trident se tin anual pe teritoriul ucrainean de mai multi ani. Desi Ucraina are un partenieriat cu NATO, nu este inca un membru oficial al organizatiei.

Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat luni, 18 martie, că ideea liderului rus, Vladimir Putin, de a crea o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean este un...
Bombardamente intense în regiunea ucraineană Sumî. Dronele rusești au atacat și o rafinărie
Bombardamente intense în regiunea ucraineană Sumî. Dronele rusești au atacat și o rafinărie
Ucraina a anunțat luni, 18 martie, că a doborât 17 dintre 22 de drone şi şapte rachete lansate de Rusia în noaptea de duminică spre luni şi o intensificare a bombardamentelor ruse în...
#exercitii militare SUA Romania Ucraina, #Rapid Trident Ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #Ucraina