Ucraina: O grupare ultranationalista ameninta sa distruga conductele rusesti

Duminica, 16 Martie 2014, ora 21:04
3178 citiri
Ucraina: O grupare ultranationalista ameninta sa distruga conductele rusesti
Reuters

Liderul gruparii ultranationaliste ucrainene Sector Dreapta, Dmitri Iaros, a amenintat ca va distruge conductele rusesti de pe teritoriul Ucrainei, daca problemele cu Moscova nu se rezolva pe cale diplomatica.

Adresandu-se sustinatorilor lui, Iaros le-a spus acestora sa reziste ocupatiei rusesti. "Nu putem permite inamicului sa dirijeze un atac de tip blitzkrieg (razboi fulger - n.red.) pe teritoriul ucrainean. Nu trebuie sa uitam ca Rusia face bani din furnizarea de petrol prin conductele noastre catre Occident. Vom distruge aceste conducte si ne vom lasa dusmanul (Rusia - n.red.) fara bani", a mai transmis Iaros, anunta RT.

Iaros si-a continuat retorica agresiva si a cerut sustinatorilor lui sa puna mana pe arme daca nu se poate ajunge la o solutie pe cale diplomatica. "Crimeea este prea mica pentru a satisface apetitul imperiului rus si cu siguranta Kremlinul va dori sa ocupe intreaga Ucraina", a mai spus acesta.

"Pamantul va arde sub picioarele invadatorilor! Lasati-i sa se inece cu propriul sange cand ne vor ataca teritoriul! Niciun pas inapoi! Nu vom permite regimului violent, totalitarist al Moscovei sa porneasca un al treilea razboi mondial", a continuat Iaros.

Expresia "Niciun pas inapoi!" a fost folosita intr-un ordin renumit dat de Stalin in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a devenit un slogan renumit al rezistentei sovietice impotriva nazistilor. Iaros si membrii gruparii Sector Dreapta sunt recunoscuti ca folosesc insemnele naziste si de aceea folosirea acestei expresii a atras atentia multora.

Extrema dreapta din Ucraina face un apel la mobilizare: Imperiul Rus va fi distrus!

Iaros si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale din Ucraina din luna mai a acestui an. Gruparea Sector Dreapta este formata din mai multe grupari de extrema dreapta si a luat fiinta in noiembrie 2013, cand membrii acesteia au fost foarte activi in cadrul violentelor ce au dus la fuga presedintelui demis, Viktor Ianukovici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dmitri Iaros lider Sector Dreapta, #grupare ultranationalista Ucraina, #conducte rusesti ucraina, #Ucraina razboi Rusia , #Ucraina
Comentarii
Poza xilopolous
xilopolous
rank 5
Pai saracii isi cam taie singuri craca de sub picioare...