O televiziune germana difuzeaza imagini cu svasticile de pe castile soldatilor ucraineni

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 08:58
9932 citiri
O televiziune germana difuzeaza imagini cu svasticile de pe castile soldatilor ucraineni

O televiziune germana a difuzat, luni noaptea, imagini cu soldatii ucraineni, care poata casti inscriptionate cu svastici.

Intr-un reportaj privind armistitiul din estul Ucrainei, televiziunea ZDF a inclus o inregistrare video a soldatilor ucraineni cu simbolurile naziste, scrie NBC.

Intr-una din imagini, un soldat are pe casca simbolul corpului de elita nazist, iar un al doilea soldat are o svastica pe echipamentul sau. ZDF se foloseste de aceste imagini pentru a arata ca "batalioane de voluntari din intregul spectru politic intaresc trupele Guvernului".

Imaginile au fost filmate in Ucraina saptamana trecuta, de o echipa norvegiana de la televiziunea TV2. "Filmam un reportaj despre batalionul Azov in orasul estic Urzuf cand i-am intalnit pe acesti soldati", spune corespondentul care a filmat scenele. Cand i-a intrebat pe reprezentantii batalionului daca acesta are tendinte fasciste, i s-a raspuns ca nu, batalionul este compus "doar din antinalisti ucraineni".

Discutia privind prezenta unor elemente naziste in trupele pro-Kiev care se lupta pe frontul din estul Ucrainei este mai veche. Rusia sustine ca separatistii pro-Moscova se lupta cu "nazistii" pentru a obtine independenta teritoriilor Donetk si Luhansk.

Grupari neo-naziste sustinute de Ucraina: Conducem Rasele Albe intr-o ultima cruciada pentru supravietuire

Se pare ca batalioanele recent formate precum Donbas, Dnipro si Azov au in comanda mii de oameni, modalitatea lor de finantarea nu a fost descoperita inca, antrenamentul este inadecvat, iar ideologia lor este alarmanta.

Razboi in Ucraina: 280 de camioane rusesti se indreapta spre granita

Presa straina a scris ca foarte multi dintre membrii batalionului sunt rusi din estul Ucrainei, dar isi ascund identitatea de teama ca rudele lor aflate in zonele controlate de rebeli sa nu fie persecutate. Din Azov fac parte si barbati din Irlanda, Italia, Grecia sau tarile scandinave.

Guvernul ucrainean nu regreta folosirea acestor trupe neo-naziste.

"Cel mai important este spiritul lor si dorinta lor de a face din Ucraina un stat liber si independent. O persoana care ia in propriile maini o arma si merge sa isi apere patria este un erou, opiniile sale politice il privesc", a declarat Anton Gerashchenko, consilierul ministrului ucrainean de Interne Arsen Avakov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Ucraina nazisti batalion Azov, #Ucraina nazisti svastica , #Ucraina