"Optimism prudent" dupa discutiile de pace de la Paris. Ce spune Porosenko

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 09:05
2501 citiri
"Optimism prudent" dupa discutiile de pace de la Paris. Ce spune Porosenko
Foto: Petro Porosenko/Facebook

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a exprimat vineri un "optimism prudent" dupa discutiile purtate la Paris cu liderii rus, francez si german asupra procesului de pace in estul Ucrainei.

"Imi exprim un optimism prudent cu privire la rezultatele" discutiilor, a declarat el, citat de agentia Interfax Ucraina preluata de Reuters.

Porosenko a adaugat de asemenea ca acest conflict se va termina doar cand "ultima bucata de teritoriu ucrainean va fi eliberata".

La randul ei, agentia France Presse il citeaza pe Porosenko declarand dupa summitul de la Paris ca Rusia "mai are inca mult de lucru" inainte de ridicarea sanctiunilor.

"Sanctiunile sunt un instrument de presiune asupra Rusiei pentru a asigura respectarea angajamentelor pe care le-a luat. Am facut o actualizare pe fiecare clauza a acordurilor de la Minsk si pot sa spun ca Rusia mai are inca mult de lucru", a subliniat Porosenko in fata reporterilor.

Si daca alegerile separatiste nu sunt anulate, "sanctiunile vor fi consolidate", a adaugat presedintele ucrainean dupa summitul din capitala franceza cu omologii sai rus, francez si german.

Ce s-a discutat la Paris?

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a declarat despre discutiile dintre cei patru lideri ca au fost ca unele "despre afaceri" si toate partile si-au reafirmat angajamentul fata de procesul de pace de la Minsk.

Decizia care ar putea infuria separatistii prorusi din Ucraina

Porosenko: Securitatea globala depinde de Ucraina

Dmitri Peskov a adaugat, intr-o conferinta telefonica cu reporteri, ca dialogul intre cele patru tari cu privire la Ucraina ar urma sa fie continuat.

Cei patru lideri la Paris au remarcat de asemenea evolutii pozitive asupra retragerii armelor cu un calibru mai mic de 100 mm din zonele de lupta din estul Ucrainei, a mai spus Peskov.

Vladimir Putin l-a informat de asemenea pe presedintele francez Francois Hollande despre implicarea militara a Rusiei in Siria, a mai anuntat Peskov, adaugand ca liderul rus a subliniat ca actiunile Rusiei au ca scop lupta impotriva terorismului, in conformitate cu dreptul international, adauga Reuters.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#discutii pace Paris, #optimism Rusia Ucraina, #teritoriu Ucraina , #Ucraina