Peste 300 de raniti in Ucraina - Ianukovici merge si in Rusia

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 22:07
3896 citiri
Peste 300 de raniti in Ucraina - Ianukovici merge si in Rusia

Peste 300 de oameni care au partcipat la protestele din Ucraina au avut nevoie de ajutor medical de sambata pana in prezent, au anuntat surse medicale de la Kiev.

Dintre acestia, 120 au fost oameni cu rani grave, ce au avut nevoie de spitalizare. Noua persoane sunt in continuare internate, insa pana in prezent nu s-a inregistrat niciun deces, a anuntat seful departamentului municipal de sanatate din Kiev, Vitaly Mokorev, conform Russia Today.

Oamenii sunt si la aceasta ora pe strada, protestand si cerand demisia presedintelui si Guvernului condus de Mikola Azarov. Cat despre presedintele Viktor Ianukovici, acesta se afla in China, urmatoarea oprire fiind Rusia, cel mai apropiat aliat al tarii, principalul furnizor de energie, imprumuturi si tara cu care Ucraina face cel mai mult comert. Ucraina exporta in Rusia un sfert din bunurile produse.

Ministrul ucrainean de interne a dat ordin ca politia sa nu foloseasca forta impotriva protestatarilor pasnici, a informat purtatorul de cuvant al ministerului.

Pana in prezent, cateva zeci de protestatari au fost acuzati legat de ciocnirile violente care au avut loc incepand de sambata. Sunt anchetati si cativa ofiteri de politie.

Cad primele capete in urma protestelor din Ucraina

Ucraina, in prag de revolutie: Masuri scandaloase luate impotriva protestatarilor

Miercuri, premierul ucrainean a declarat ca multumea disperata de politisti in 30 noiembrie nu era formata din studenti, ci din agenti provocatori. Potrivit acestuia, "exista circa 2.500 de paramilitari in Kiev pregatiti sa provoace violenta (...). Opozitia este cea care foloseste forta", a declarat el miercuri, in cadrul unei intalniri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Totusi, acesta a recunoscut ca "e posibil ca politia sa fi reactionat exagerat" sambata noapte, ceea ce a facut ca zeci de persoane sa se aleaga cu rani.

Miercuri, in afara catorva incidente izolate, situatia generala a fost calma, a anuntat un oficial ucrainean, citat de ITAR-TASS. Cele mai multe persoane s-au adunat la Kiev, in fata cladirii Ministerului de Interne si Parlamentului.

Tot miercuri, trei fosti presedinti ai Ucrainei post-sovietice si-au aratat sprijinul fata de protestele anti-guvernamentale, informeaza BBC. E vorba despre Leonid Kravciuk, Leonid Kucima and Viktor Iuscenko, acestia aratandu-si solidaritatea cu demonstrantii pacifisti, dupa cum au transmis ei intr-un comunicat.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#raniti Ucraina proteste, #violente Ucraina raniti, #protestatari raniti Kiev, #situatie Ucraina miercuri, #proteste Ucraina Kiev, #revolutia Ucraina , #Ucraina