Premierul Ucrainei nu crede in pactul de la Geneva: N-am asteptari dintr-un motiv simplu

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 15:30
3342 citiri
Premierul Ucrainei nu crede in pactul de la Geneva: N-am asteptari dintr-un motiv simplu
Foto: Arhiva

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a declarat ca nu are asteptari prea mari legate de acordul de la Geneva, in urma caruia s-a stabilit incetarea violentelor din sud-vestul Ucrainei.

"N-am asteptari prea mari de la reuniunea din Geneva dintr-un motiv foarte simplu: Nu am incredere in Rusia", a declarat Iateniuk, potrivit Itar-Tass.

Rusia, Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana au ajuns la un consens, joi, in cadrul reuniunii internationale de la Geneva privind situatia din Ucraina. Astfel, s-a stabilit ca toate partile implicate se vor abtine de la acte de violenta, intimidare sau actiuni care sa provoace.

Moment istoric: S-a ajuns la un consens in cazul Ucrainei

Au fost condamnate toate actele de extremism, rasism si intoleranta religioasa, inclusiv anti-semitismul. De asemenea, s-a decis ca toate gruparile armate ilegale vor fi dezarmate, iar cladirile ocupate cu forta vor fi redate proprietarilor lor legitimi. In plus, toate strazile ocupate ilegal, pietele si alte zone publice din Ucraina trebuie evacuate.

Protestatarilor li s-a garantat amnistia, la fel si celor care pleaca din cladirile ori pietele pe care le-au ocupat si predau armele. Exceptie fac cei gasiti vinovati de crime capitale.

Cine ii opreste pe separatistii din Ucraina? Nu parasesc cladirile ocupate, in ciuda acordului de la Geneva

Cu toate acestea, militantii pro-rusi din Donetk au avertizat, vineri, ca nu vor parasi cladirea guvernamentala ocupata zilele trecute, in ciuda acordului reuniunii internationale de la Geneva.

Purtatorul de cuvant al separatistilor din estul Ucrainei, Alexander Gnezdilov, a declarat ca guvernul de la Kiev este unui ilegal si ca militantii nu se vor opri pana cand acesta nu va fi inlaturat.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#premier Ucraina Geneva, #asteptari pact Geneva, #acord Geneva Ucraina Iateniuk , #Ucraina