Presa rusa, atac la Marea Britanie: Daca nu ai dovada, o falsifici!

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 09:14
6465 citiri
Presa rusa, atac la Marea Britanie: Daca nu ai dovada, o falsifici!
Foto: Captura Sputnik

Presa rusa acuza Marea Britanie ca minte si ca ar fi falsificat pozele care prezinta dovada clara a implicarii Moscovei in conflictul din estul separatist al Ucrainei.

"Daca nu ai dovada, o falsifici", titreaza agentia de presa Sputnik, afiliata Kremlinului.

Mai mult, agentia de presa rusa apreciaza ca este "suspect" faptul ca "locul si data la care au fost facute pozele difera de la o imagine la alta".

In plus, Sputnik scrie si ca nu exista dovezi clare ca lansatoarele de racheta sunt rusesti ori ca pozele au fost surprinse pe teritoriul Ucrainei.

Varianta Marii Britanii

O fotografie care infatiseaza cel mai avansat sistem de rachete care opereaza in estul Ucrainei a fost publicata miercuri, fiind socotita o dovada clara ca Rusia se implica militar in conflict.

Dovada ca Rusia se implica militar in estul Ucrainei: Iata cel mai sofisticat sistem de rachete trimis de Putin (Foto)

Ministerul britanic de Externe a facut publice fotografii cu noul sistem de racheta rusesc Pantir-S1, precizand ca imaginile au fost surprinse in estul separatist al Ucrainei.

Fotografiile au fost facute pe 24 ianuarie, 4 februarie si 5 februarie, in orasele ucrainene Sahtiorsk si Donetk.

Mai mult, MAE britanic a publicat si un infografic. "Asa arata un Pantir S-1 - SA-22 in clasificarea NATO - care nu apartine armatei ucrainene", precizeaza oficialii britanici.

Saptamana trecuta, la Minsk a fost semnat un acord de pace pentru Ucraina. Armistitiul este fragil, un intreg oras fiind cucerit in aceasta saptamana de fortele speratiste. De altfel, liderii europeni, dar si oficiali de la Casa Alba si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu nerespectarea pactului.

Occidentul a acuzat in mai multe randuri Rusia ca furnizeaza arme rebelilor din Ucraina, chiar si dupa semnarea acordului, iar pactul pentru pace este in pericol.

Rusia a negat mereu implicarea sa in conflictul separatist. Joi, liderii din formatul Normandia (Angela Merkel, Francois Hollande, Petro Porosenko si Vladimir Putin) au convenit "sa puna in aplicare, cu rigurozitate, toate prevederile pactului de pace semnat la Minsk".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Rusia reactie rachete Ucraina, #dovada Ucraina implicare SUA , #Ucraina