Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Procurori corupti in Ucraina: Aveau in case bani cash, diamante, bijuterii si un Kalasnikov

Marti, 07 Iulie 2015, ora 09:21
3436 citiri
Procurori corupti in Ucraina: Aveau in case bani cash, diamante, bijuterii si un Kalasnikov
Foto: Serviciul de Securitate al Ucrainei

Doi oficiali de rand inalt din sistemul judiciar al Ucrainei au fost retinuti luni, fiind suspectati de coruptie. Anchetatorii care le-au perchezitionat casele au ramas uimiti cand au vazut ce ascundeau cei doi procurori cercetati.

In locuintele lor au fost gasite o arma Kalasnikov, o cantitate mare de diamante si bani cash in valoare de 400.000 de dolari, potrivit Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU), citat de Reuters.

Salarii mai mari pentru anchetatorii care se ocupa de cazuri de coruptie in Ucraina

Cei doi oficiali - adjunctul sefului departamentului de investigatii al Parchetului General si procurorul-adjunct pentru regiunea Kievului - sunt acuzati ca au luat mita de la o companie de nisip, dupa ce i-au confiscat echipamentele.

Cum incearca Ucraina sa combata coruptia

SBU a dat publicitatii fotografii spectaculoase din timpul descinderilor. Intr-una dintre poze apar ofiteri SBU, imbracati in camuflaj si cu masti negre pe fata, in timp ce sparg un seif, iar alte imagimi ilustreaza sute de bancnote de 100 de dolari, intinse pe podea dupa perchezitii, alaturi de bijuterii din aur, perle si cutii cu gloante.

Anchetatorii au declarat ca la percheziti s-au gasit 400.000 de dolari, o cantitate mare de bijuterii, 65 de diamante si o arma Kalasnikov.

"Prin intermediari, procurorii au pretins si primit echivalentul a 150.000 de dolari pentru 'ajutorul' lor in ceea ce privea returnarea echipamentului (companiei de nisip) confiscat", au precizat reprezentantii SBU.

Ucraina spune stop coruptiei: Epoca intangibilitatii functionarilor s-a incheiat

"Trebuie sa continuam eforturile pentru a eradica coruptia la cele mai inalte niveluri ale Guvernului", a declarat Petro Porosenko, dupa retinearea celor doi procurori.

Guvernul de la Kiev a promis sa demareze reforme serioase si sa puna capat coruptiei cronice din Ucraina, asteptandu-se ca, in schimb, sa primeasca de la Occident ajutor financiar de miliarde de dolari.

Americanii ajuta Ucraina cu un miliard de dolari

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#procurori corupti Ucraina, #Ucraina Kalasnikov diamante , #Ucraina