Putin s-a intalnit cu Porosenko, la un mic dejun - negocieri dificile, pline de dezacorduri (Video)

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 16:24
3600 citiri
Putin s-a intalnit cu Porosenko, la un mic dejun - negocieri dificile, pline de dezacorduri (Video)
Foto: Voanews.com

Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit cu liderul ucrainean Petro Porosenko vineri dimineata, in cadrul unui mic dejun, in ultima incercare diplomatica de detensionare a conflictului din estul Ucrainei. Discutiile au fost insa "dificile".

La intalnirea de la Milano au participat si alti lideri europeni, fara insa ca semnele unui progres sa apara, arata voanews.com.

"A fost buna, a fost pozitiva (intalnirea - n.red.) ", a declarat Putin dupa eveniment, potrivit Russia Today.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Putin, Dmitri Pespline de dezacordurikov, a dat insa mai multe amanunte despre discutiile din cadrul micului dejun, aratand ca acestea au fost "dificile", din cauza mai multor dezacorduri si neintelegeri intre participanti.

"Negocierile au fost foarte dificile, pline de dezacorduri, pline de interpretari gresite. Cu toate acestea, ele continua. Este un schimb de opinii. Din nefericire, unii dintre participantii la micul dejun au demonstrat o lipsa de vointa de a intelege situatia reala din sud estul Ucrainei", a mai spus Peskov.

Acesta a vorbit si despre posibilitatea ca Porosenko si Putin sa aiba o intalnire bilaterala la Milano, adaugand ca Moscova este de acord ca momentul sa fie insotit de prezenta jurnalistilor.

Tot vineri dimineata, Putin s-a intalnit cu cancelarul german Angela Merkel, iar un comunicat al Kremlinului dat publicitatii ulterior arata ca cei doi lideri "continua sa nu fie de acord in privinta rezolvarii crizei din Ucraina".

Putin avertizeaza Occidentul: Nu ma santajati!

Criza ucraineana va domina probabil discutiile de la summitul Asia-Russia de la Milano, intr-un moment in care Moscova si guvernele occidentale incearca sa rezolve disputa privind livrarile de gaz si sa opreasca luptele din estul separatist al Ucrainei.

In iunie, Moscova a oprit livrarile de gaz catre Ucraina, care ar avea o factura de peste 5 miliarde de dolari neachitata. Cele doua parti inca nu au cazut de acord in provinta formulei de reincepere a livrarilor de gaze, desi iarna se apropie si cererea de combustibil incepe sa creasca in Europa.

Cancelarul german a declarat joi ca Rusia trebuie in primul rand sa respecte punctele cheie ale planului de pace pentru Ucraina semnat in luna septembrie.

Legaturile diplomatice dintre Rusia si puterile occidentale au ajuns in acest an la nivelul din perioada Razboiului Rece, dupa ce Moscova a anexat peninsula Crimeea si a sprijinit rebeliunea separatista din estul Ucrainei.

Actiunile Rusiei i-au atras mai multe runde de sanctiuni economice din partea SUA, Uniunii Europene si a aliatilor lor.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Putin Porosenko discutii Milano, #Putin Porosenko discutii gaz, #Putin Porosenko summit Milano , #Ucraina