Razboi civil in Ucraina: Imaginile care demonstreaza implicarea Rusiei? (Foto&Video)

Joi, 31 Iulie 2014, ora 09:22
8803 citiri
Razboi civil in Ucraina: Imaginile care demonstreaza implicarea Rusiei? (Foto&Video)
Foto: BuzzFeed

Un soldat rus a postat o serie de imagini pe Instagram, care arata cum opereaza echipamente militare pe teritoriul Ucrainei. Militarul manevreaza inclusiv un sistem de lansatoare de rachete de tipul celui folosit pentru doborarea zborului Malaysia Airlines.

Alexander Sotkin, in varsta de 24 de ani, a postat prima oara o fotografie de la o baza din sudul Rusiei, la 23 iunie, la o zi dupa ce Rusia a inceput sa aduca trupe acolo, potrivit BuzzFeed.

Kievul a acuzat Moscova in mai multe randuri ca soldatii sai lanseaza rachete la frontiera cu Ucraina.

Avion doborat in Ucraina: Inspectorii OSCE s-au intors iar din drum (Video)

O saptamana mai tarziu, Sotkin, al carui profil de pe retelele sociale arata ca este un specialist in comunicatii militare, stationat in apropiere de granita cu Ucraina, a postat pe Instagram o fotografie din localitatea Krasna Talichka, din estul Ucrainei, teritoriu controlat de separatisti.

Nu este insa foarte clar ce facea Sotkin in Ucraina sau cat timp el a fost acolo. Ulterior, pe 3 iulie, acesta a postat o fotografie din Rusia, in care apare un transportor blindat. Pe 5 iulie, Sotkin a postat o alta fotografie din satul Krasnyi Derkul, pe partea ucraineana a frontierei, in apropiere de baza din Voloshino, unde este stationata armata rusa.

La doua zile, s-a intors in Rusia. "Eu inca nu inteleg ce facem noi aici, asa ca voi continua sa merg haotic, sa ascult #swedishhousemafia si sa astept vesti din Ucraina", a scris el.

Duminica, Sotkin a postat o alta fotografie in care el a pretins ca lucreaza pe un lansator de rachete BUK. Oficialii ucraineni si americani spun ca rebelii au folosit un BUK pentru a dobori avionul Malaysia Airlines in urma cu doua saptamani, cand au murit 298 de oameni, inclusiv un roman.

Schimb de prizonieri in Ucraina: 17 soldati ucraineni, pentru prietena celui supranumit Demonul

Pentru a opera un sistem BUK, rebelii ar fi avut nevoie de specialisti instruiti in comunicatii, cum ar fi Sotkin, scrie sursa citata.

Sotkin nu este insa singurul soldat care sugereaza pe retelele sociale implicarea Rusiei in conflictul din Ucraina. Saptamana trecuta, un utilizator VK - o retea de socializare - pe nume Vadim Grigoriev a postat mai multe imagini din bazele rusesti. "Ne-am luptat cu Ucraina toata noaptea", a scris el.

Ulterior, el a aparut la televizor si a pretins ca a fost victima unor hackeri.

Un parlamentar rus si-a anuntat, marti, planurile de a interzice tuturor soldatilor sa posteze pe retelele de socializare in timpul serviciului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#soldat rus Ucraina Instagram, #Rusia conflict Ucraina, #soldati rusi Ucraina , #Ucraina