Razboi in Ucraina: Kievul a capturat 10 parasutisti rusi

Autor: Ana Ilie
Marti, 26 August 2014, ora 10:30
6530 citiri
Razboi in Ucraina: Kievul a capturat 10 parasutisti rusi

Serviciul de securitate ucrainean SBU a anuntat, luni, ca armata a capturat zece parasutisti rusi in estul tarii si ii interogheaza in cadrul unei anchete penale.

Soldatii regimentului 331 al diviziei aeropurtate 98, cu baza in centrul Rusiei, au fost dusi in satul ucrainean Jerkalne, la 50 de kilometri sud-est de Donetk, arata SBU, citat de AFP, scrie Global Post.

"Soldatii rusi au fost retinuti, aveau asupra lor documentele personale si arme. Anchetatorii au deschis o ancheta penala cu privire la traversarea ilegala a granitei de catre cetateni rusi inarmati", se arata in comunicatul SBU.

Si ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Geletei, a confirmat ca armata a capturat soldati rusi. "Oficial, ei se aflau la exercitii militare in diverse colturi ale Rusiei. In realitate, ei participa la agresiunea militara impotriva Ucrainei", a declarat el.

"Ma adresez rudelor soldatilor rusi: aflati imediat unde se afla cei dragi voua. Scoateti-i din Ucraina, unde sunt fortati sa moara", a spus oficialul ucrainean.

Kievul acuza Rusia ca alimenteaza insurgenta din estul Ucrainei. Aceasta este prima data cand autoritatile ucrainene sustin ca au retinut soldati din armata Rusiei. Moscova neaga acuzatiile Ucrainei.

Razboi in Ucraina: O coloana de vehicule armate rusesti a deschis focul in est

Mai multe surse ucrainene anuntau, luni, ca vehicule blindate ruse au traversat granita cu Ucraina in estul acestei tari si s-au angajat in lupte cu trupele ucrainene.

Criza din Ucraina: Rusia trimite un nou convoi umanitar in estul separatist

Incidentele vin cu cateva ore inainte de o intalnire cruciala in Belarus. Aici se intalnesc, marti, pentru prima data de la inceputul conflictului din Ucraina, liderii Ucrainei si Rusiei, precum si lideri europeni, pentru a incerca sa gaseasca o solutie pasnica la criza.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ucraina parasutisti rusi capturati, #Ucraina Rusia lupte granita , #Ucraina
Comentarii