Razboi in Ucraina Lavrov, lui Kerry: Kievul e de vina!

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 18:28
3452 citiri
Razboi in Ucraina Lavrov, lui Kerry: Kievul e de vina!
Foto: Russia Today

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat vina pe fortele guvernamentale ucrainene pentru escaladarea violentelor in estul Ucrainei, dupa atacul cu rachete de sambata, din Mariupol, in urma caruia 30 de persoane au fost ucise.

"Serghei Lavrov a indicat ca o escaladare a situatiei este un rezultatul incalcarii grave de catre trupele ucrainene a acordurilor de la Minsk, prin bombardarea constanta a asezarilor rezidentiale", a transmis Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat de presa dupa conversatia telefonica purtata intre Lavrov si omologul sau american John Kerry, relateaza ABC Online.

Razboi in Ucraina: Atac cu rachete soldat cu zeci de morti la Mariupol UPDATE

Seful diplomatiei de la Moscova i-a spus secretarului american de stat ca Rusia este pregatita sa faca tot ce poate pentru a aduce pacea intre cele doua parti rivale.

Potrivit Ministerului rus de Externe, John Kerry a propus sa se mareasca grupul de jucatori internationali care incearca sa ajute discutiile de pace intre Kiev si rebelii prorusi.

Razboi in Ucraina: SUA someaza Moscova, dupa atacul de la Mariupol

Aflat intr-o vizita in India, presedintele american Barack Obama si-a exprimat profunda ingrijorare in legatura cu incalcarea armistitiului din Ucraina si a cerut intensificarea presiunii asupra Rusiei.

Liderul de la Casa Alba a dat vina pe "separatistii care au sustinere, echipament, finantare, antrenament si trupe din Rusia" pentru atacurile de sambata, in urma carora de asemenea peste 100 de persoane au fost ranite.

Razboi in Ucraina: Kievul cere intalnire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU (Video)

Cel putin 30 de oameni au murit in urma unui atac cu rachete Grad petrecut sambata in orasul Mariupol din estul Ucrainei, iar peste 100 de persoane au fost ranite. Ulterior, premierul ucrainean Arsenii Iateniuk a cerut o intalnire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

Peste 50 de case, patru scoli si trei gradinite au fost avariate in atacul de sambata, iar presedintele ucrainean Petro Porosenko a spus ca atacurile asupra civililor din Mariupol reprezinta un act terorist si o crima impotriva umanitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Lavrov Kerry Ucraina, #Lavrov atacuri Ucraina, #Lavrov vina Ucraina atacuri , #Ucraina