Razboi in Ucraina: Mii de oameni s-au inscris la cursuri de tras cu arma

Autor: Ana Ilie
Joi, 04 Septembrie 2014, ora 11:40
3718 citiri
Razboi in Ucraina: Mii de oameni s-au inscris la cursuri de tras cu arma

Mii de localnici din Mariupol s-au inscris la cursuri unde invata cum sa traga cu arma.

Preocupati sa-si apere orasul, cam doua mii de cetateni din Mariupol urmeaza cursurile de manuire a armelor, scrie tsn.ua.

Membrii batalionului Azov, pro-Kiev, ii invata pe voluntari sa utilizeze armele si sa respinga dusmanul. Printre voluntari se afla barbati de toate varstele si cu experienta militara variata, uniti de dorinta de a-si apara orasul.

Numarul doritorilor de astfel de cursuri e tot mai mare si armele nu sunt suficiente pentru toti, scrie sursa citata.

In Mariupol, care incearca sa se intareasca in asteptarea unui posibil atac al trupelor ruse, autoritatile au informat publicul cu privire la locurile unde se afla adaposturi anti-bombe. Mariupol este la 50 de kilometri de Novoazovsk, oras ocupat de trupe ruse, potrivit autoritatilor ucrainene.

Unele rapoarte sustin ca trupele ruse au incercat chiar sa patrunda in Mariupol in noaptea de miercuri spre joi, insa batalionul Azov a respins atacul. Sunt voci care sustin ca aceasta a fost o incercare a trupelor ruse de a pregati un atac masiv.

Ucraina: Atacurile continua in ciuda armistitiului anuntat de Kiev

Trupele ucrainene spun ca incidentele armate nu au incetat dupa anuntarea armistitiului, miercuri, de catre presedintele Petro Porosenko.

"Din momentul in care jurnalistii m-au anuntat de armistitiu, am fost atacati de doua ori", a precizat Serghei Melniciuk, comandant al batalionului de voluntari Aidar din Donbas.

"Nu am primit inca ordine. Rusia trebuie mai intai sa-si retraga fortele de pe teritoriul nostru... Noi trebuie sa punem capat acestui macel, ne distrugem natia", a mai aratat luptatorul pro-Kiev.

Porosenko s-a inteles cu Putin: Armistitiu permanent in estul Ucrainei

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel ucrainean, Petro Porosenko, s-au inteles asupra necesitatii de a ajunge la pace in estul Ucrainei si miercuri dimineata in zona macinata de conflict a intrat in vigoare un armisititu permanent.

In urma discutiei telefonice dintre cei doi lideri, Porosenko a declarat armistitiu in estul Ucrainei.

Ulterior, Putin le-a cerut separatistilor sa opreasca varsarea de sange din estul Ucrainei si a precizat ca este necesar ca Guvernul de la Kiev sa retraga fortele armate din estul separatist.

Acesta a trasat un plan in sapte puncte pentru stabilizarea situatiei din Ucraina, care presupune ca Porosenko va negocia cu separatistii pe directiile trasate de Putin.

Rasturnare spectaculoasa in Ucraina: Putin, apel la separatisti si plan de actiune scris de mana

Putin si Porosenko s-au intalnit saptamana trecuta pentru discutii pe marginea crizei, insa acestea s-au incheiat fara o solutie, subliniind inca o data diviziunea de opinii intre cei doi lideri.

Ucraina si Occidentul acuza Rusia ca trimite arme si oameni in estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatistii pro-rusi. Acestia se lupta cu trupele Kievului de la jumatatea lunii aprilie. Luptele au produs mii de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Ucraina Mariupol atac rusi, #Ucraina voluntari arme , #Ucraina
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Mai bine sa invete sa opereze
Poza yocosmi
yocosmi
rank 5