Razboi in Ucraina: Nationalisti ucraineni ucisi la Donetk

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 13 August 2014, ora 13:31
4526 citiri
Razboi in Ucraina: Nationalisti ucraineni ucisi la Donetk

12 luptatori nationalisti ucraineni au fost ucisi, miercuri dimineata, in luptele cu separatistii pro-rusi la Donetk. Un numar inca necunoscut de persoane a fost capturat de rebelii care au atacat autobuzul in care se aflau acestia.

Separatistii au deschis focul impotriva autobuzului care transporta oamenii catre locul unde se desfasoara luptele de langa Donetk, in apropiere de satul Mandrikino, a precizat un purtator de cuvant al Sectorului de Dreapta, grupare de extrema dreapta care sustine fortele Kievului, scrie Reuters.

"Luau parte la operatiune militara in aceasta dimineata langa Donetk si a fost o ambuscada. 12 membri ai Sectorului de Dreapta au fost ucisi", a spus Artem Skoropadski.

Este cea mai importanta pierdere pentru grupare de la inceputul violentelor in estul Ucrainei, in aprilie.

"Am suferit pierderi teribile. Vom razbuna aceasta pierdere", a amenintat liderul organizatiei, Dmitro Iaros.

Imaginile filmate la fata locului arata trupurile catorva luptatori in uniforma, zacand langa un autobuz gaurit de gloante si cu geamurile sparte.

Sectorul de Dreapta a jucat un rol important in revoltele din Kiev ce au dus la indepartarea presedintelui Viktor Ianukovici, eveniment ce a dus la confruntarea cu Rusia si violentele separatiste din est.

Tot miercuri, in Donetk, unde se desfasoara o ampla operatiune a armatei impotriva separatistilor, cinci civili au fost raniti in luptele ce au loc in districtul Petrovski.

Razboi in Ucraina: Civilii sa evacueze Donetkul!

Cu o zi inainte de evenimentele sangeroase din zona, armata ucraineana a avertizat civilii sa evacueze Donetkul, pentru a nu fi prinsi in schimbul de focuri.

"Inca o data ne adresam civililor. Daca puteti, parasiti aceste zone temporar, deoarece vor avea loc operatiuni de eliberare si atacuri asupra teroristilor", a spus un reprezentant al armatei.

Razboi in Ucraina: 280 de camioane rusesti se indreapta spre granita

In tot acest timp, un urias convoi rusesc, format din aproape 280 de camioane incarcate cu ajutoare umanitare, a plecat din Moscova cu destinatia sud-estul Ucrainei.

Ajutoarele Rusiei sunt privite cu suspiciune de Ucraina si aliatii sai occidentali, care acuza Kremlinul ca incearca sa le foloseasca pentru a camufla invazia in statul vecin. Se banuieste ca Rusia incearca sa trimita de fapt forte armate pentru a ajuta separatistii incoltiti de armata in Donetk si Luhansk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ucraina nationalisti morti, #Ucraina lupte Donetk , #Ucraina