Razboi in Ucraina: Peste 5.000 de oameni manifesteaza impotriva "invaziei ruse"

Vineri, 29 August 2014, ora 07:58
2758 citiri
Razboi in Ucraina: Peste 5.000 de oameni manifesteaza impotriva "invaziei ruse"

Peste 5.000 de persoane manifestau joi seara in orasele Harkov si Mariupol, in estul Ucrainei, impotriva "invaziei ruse" in tara lor.

La Harkov, peste 200 de activisti pichetau consulatul general al Rusiei, cerand incetarea "incursiunii ruse" in Ucraina.

Manifestantii fluturau pancarte pe care scria: "Opriti-l pe nebun! Putin e un asasin" sau "Afara din Ucraina! Rusia este un terorist. Moarte ocupantilor rusi!".

Incepe razboiul in Ucraina? Invazia, vazuta de Obama ca incursiune: Solutia militara nu e "in carti"

De asemenea, activistii au intonat imnul Ucrainei si cantece obscene despre presedintele rus, Vladimir Putin.

Potrivit activistului Vladimir Cistilin, manifestantii cer oprirea invaziei ruse in Ucraina si o reactie din partea comunitatii internationale.

"A inceput invazia rusa. Locuitorii din Harkov nu pot ramane nepasatori fata de aceasta situatie. Astazi am decis sa ne adunam in fata consulatului, pentru a arata ca suntem impotriva actiunilor Rusiei", a spus Cistilin.

Dupa o ora de la inceputul manifestatiei, unul dintre activisti a aruncat petarde spre sediul consulatului, fapt ce a provocat ciocniri cu fortele de ordine. Potrivit Itar-Tass, nu se stie daca incidentul s-a soldat cu victime.

O alta manifestatie impotriva actiunilor Rusiei a avut loc la Mariupol, unde peste 5.000 de persoane s-au adunat in piata din centrul orasului.

Ambasadorul Ucrainei la Bucuresti: Suntem in stare de razboi nedeclarat intre Ucraina si Rusia Interviu

Potrivit unui deputat ucrainean, la miting participa atat ucraineni, cat si rusi, greci si evrei.

Ei protesteaza fata de "agresiunea militara rusa" in Ucraina, relateaza postul de televiziune ucrainean TSN.

Multi dintre manifestanti flutura steaguri ucrainene.

Mariupol, un oras cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Marii Azov, in sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusa si la 110 kilometri sud de bastionul rebel Donetk.

Putin, i-a indemnat pe insurgenti, in noaptea de joi spre vineri, sa deschida un coridor umanitar pentru militarii ucraineni incercuiti in zonele unde au loc confruntari, dupa ce Occidentul a amenintat Moscova cu posibile consecinte din cauza situatiei din Ucraina.

Administratia prooccidentala de la Kiev a afirmat joi ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk.

Kievul a denuntat, de la inceputul crizei, prezenta unor mercenari si militari rusi pe teritoriul ucrainean, insa Ministerul rus al Apararii a dat asigurari ca in estul Ucrainei nu sunt militari rusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ucraina proteste invazie rusa, #Ucraina proteste Rusia , #Ucraina