Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razboi in Ucraina: Zi de doliu national, dupa atacul cu rachete

Duminica, 25 Ianuarie 2015, ora 17:00
2780 citiri
Razboi in Ucraina: Zi de doliu national, dupa atacul cu rachete
Foto: ABC.net

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat ziua de duminica zi de doliu national, ca urmare a unui atac cu rachete in orasul port Mariupol, soldat cu moartea a 30 de persoane si ranirea a cel putin 100.

Liderul de la Kiev a condamnat atacul drept o "crima impotriva umanitatii", insa a spus ca Ucraina respecta un acord de pace semnat in luna septembrie la Minsk, relateaza Radio Europa Libera.

Razboi in Ucraina: Porosenko nu vede alternativa la acordurile de pace

Steagurile nationale au fost coborate in berna, fiind tinut in minut de reculegere la pranz, in memoria victimelor atacurilor.

Razboi in Ucraina: Atac cu rachete soldat cu zeci de morti la Mariupol UPDATE

Totodata, Porosenko a cerut anularea evenimentelor sportive si culturale programate pentru duminica.

Ministerul ucrainean al Apararii a transmis ca orasul a fost lovit, sambata, de trei atacuri separate cu rachete Grad, trase din zone controlate de separatisti. Rachetele au lovit o piata si o zona rezidentiala, iar rebelii prorusi au acuzat fortele ucrainene ca stau in spatele atacurilor.

OSCE a transmis la randul sau ca rachetele au venit din zonele controlate de rebeli.

Razboi in Ucraina: Kievul cere intalnire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU (Video)

Cel putin 30 de oameni au murit in urma unui atac cu rachete Grad petrecut sambata in orasul Mariupol din estul Ucrainei, iar peste 100 de persoane au fost ranite. Ulterior, premierul ucrainean Arsenii Iateniuk a cerut o intalnire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

Peste 50 de case, patru scoli si trei gradinite au fost avariate in atacul de sambata, iar presedintele ucrainean Petro Porosenko a spus ca atacurile asupra civililor din Mariupol reprezinta un act terorist si o crima impotriva umanitatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#zi doliu national Ucraina, #doliu national atac Ucraina, #atac rachete Ucraina, #atac rachete Mariupol, #morti bombardament Mariupol , #Ucraina