Referendum haotic in Ucraina: Seful Politiei din Mariupol nu a fost spanzurat, a fost o farsa

Duminica, 11 Mai 2014, ora 18:27
3890 citiri
Referendum haotic in Ucraina: Seful Politiei din Mariupol nu a fost spanzurat, a fost o farsa
Foto: Arhiva

Seful Politiei din orasul Mariupol din sud-estul Ucrainei, Valerii Androsiuk, a fost eliberat de separatistii rusi, dupa ce acestia anuntasera ca l-au spanzurat.

Anuntul a fostfacut de ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, arata moldova.org. "L-au eliberat pe Androsuk. Sa-i dea Dumnezeu sanatate. Multumim tuturor celor care au contribuit", a declarat Avakov.

Potrivit unor informatii, Androsiuk e in stare grava, fiind batut, cu coaste rupte si o contuzie cerebrala. El fusese capturat de separatisti pe data de 9 mai in timpul asaltului departamentului politiei orasenesti.

Presa ucraineana a relatat duminica despre spanzurarea lui Androsuk, citand o pagina web a militantilor rusi, care se laudau ca seful politiei din Mariopol a fost executat ca urmare a sentintei unei "judecatii populare".

In plus, site-ul separatist novorus.info se arata ca Androsiuk a fost ucis cu brutalitate de catre luptatorii asa-zisei Armate Nationale Luhansk.

Lupte in Ucraina: Armata reocupa cu forta sediul politiei din Mariupol. Politisti arestati (Video)

Asa zisele "forte de autoaparare" din Mariupol au anuntat ca unitati militare ucrainene au preluat controlul asupra cladirii politiei din oras, ocupata anterior de separatisti, iar politistii care au colaborat cu rebelii au fost arestati. Operatiunea s-a soldat cu zeci de morti si raniti.

"Oameni imbracati in uniforme de camuflaj au intrat in cladirea politiei. A venit si un autobuz cu soldati de la o baza militara din afara orasului. Ofiterii de politie care au refuzat sa se supuna ordinelor Kievului sunt arestati", a declarat un purtator de cuvant al separatistilor.

Violente in Ucraina: Un nou punct fierbinte, la Mariupol - un mort si trei raniti

Acesta a anuntat ca au existat si pierderi de vieti omenesti si raniti, dar fara a da amanunte. Strada pe care se afla sediul politiei a fost blocata. Nu exista insa alte rapoarte care sa confirme incidentele. Anterior, au existat si informatii despre focuri de arma in centrul orasului Mariupol, unde se afla cartierul general al separatistilor.

La sfarsitul lui aprilie, separatistii au ocupat mai multe cladiri guvernamentale din Mariupol, insa la inceputul saptamanii, armata ucraineana a reusit sa reocupe sediul primariei.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#sef politie Mariopol mort, #sef politie Mariopol spanzurat, #sef politie Ucraina spanzurat , #Ucraina