Rusia avertizeaza SUA: Nu cumva sa inarmati Ucraina

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 22:12
9862 citiri
Rusia avertizeaza SUA: Nu cumva sa inarmati Ucraina
Foto: kievukraine.info

Moscova reactioneaza la vizita vicepresedintelui american Joe Biden, care a venit la Kiev pentru discutii privind un ajutor militar acordat Ucrainei.

Rusia a avertizat SUA sa nu inceapa inarmarea fortelor ucrainene care se lupta cu separatistii rusi din estul Ucrainei, cu cateva ore inainte ca vicepresedintele Joe Biden sa soseasca la Kiev, scrie The Guardian.

Purtatorul de cuvant al ministerului rus al Afacerilor Externe, Alexander Lukasevici, a declarat la Moscova ca sugestia unui oficial american cum ca Washingtonul ar trebui sa se gandeacsa la inarmarea Ucrainei, "a trimis un semnal serios".

Biden la Kiev, pentru discutii despre criza din estul tarii

Lukasevici a avertizat impotriva unui "schimbari majore in politica SUA fata de conflictul din Ucraina". "Acest lucru ar reprezenta o incalcare directa a acordurilor incheiate, inclusiv a celor la care au participat Statele Unite".

Totul a pornit de la declaratia purtatorului de cuvant al Departatementului de Stat din Washington, Jeffrey Rathke, care a spus ca SUA continua sa analizeze "cum sa sprijine cel mai bine Ucraina" si ca "nimic nu este lasat pe dinafara optiunilor", inclusiv "ajutorul militar".

"Cred ca daca vorbim despre destabilizare, trebuie sa incepem cu actiunile Rusiei si de separatistii sprijiniti de Rusia", a spus Rathke. Numarul doi din ierarhia Departamentului de Stat, Anthony Blinken, a dat miercuri o declaratie asemanatoare in fata Congresului.

"Cred ca, avand in vedere incalcarile grave ale acordului de pace de catre Rusia, singurul lucru pe care il putem face pentru ca ei sa se gandeasca de doua ori inainte si sa ii impiedicam de la alte actiuni este sa intarim capacitatea fortelor ucrainene, carora sa le furnizam echipament militar defensiv", a spus Blinken.

Blinken a adaugat ca e sigur ca aceste aspecte vor fi discutate in intalnirea pe care Joe Biden o va avea cu oficialii de la Kiev. Ucraina l-a acuzat pe Vladimir Putin ca ii trateaza teritoriul ca pe un "teren de joaca", si ca incearca sa declanseze un razboi pe scara larga care ar putea deveni o amenintare si mai mare pentru tarile NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Ucraina Rusia inarmare SUA, #SUA ajutor militar Ucraina, #Ucraina ajutor miilitar american , #Ucraina