Ziare.com

Rusia continua ajutoarele umanitare in Ucraina: Al treilea convoi a trecut granita

de Elena Enache
Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 11:24

   

Rusia continua ajutoarele umanitare in Ucraina: Al treilea convoi a trecut granita
Al treilea convoi rusesc de ajutoare umanitare destinate Ucrainei a trecut granita in aceasta tara, vineri, fiind format din circa 200 de camioane.

Aproximativ 30 de camioane au trecut granita cu Ucraina printr-un punct de frontiera din regiunea Rostov, unde anterior se mai efectuasera controale vamale, a anuntat RIA Novosti sambata.

Partea rusa a invitat de mai multe ori oficialii vamali ucraineni si reprezentanti ai Comitetului International ai Crucii Rosii sa inspecteze convoiul, insa a fost refuzata fara alte explicatii.

Ucraina nu mai vrea asa-zise ajutoare umanitare din Rusia: Sa inceteze provocarile!

Al treilea convoi umanitar rusesc destinat Ucrainei este compus din aproape 200 de camioane ce transporta apa, mancare si generatoare, iar accent special a fost pus pe medicamente.

Al doilea convoi umanitar rus trece frontiera spre estul Ucrainei

Primul convoi de acest fel, format din 280 de camioane, a fost trimis in estul Ucrainei in luna august, intrand in tara printr-un punct de frontiera controlat de sustinatori ai independentei, dupa ce a petrecut mai mult de o saptamana la granita.

Al doilea convoi de ajutoare umanitare a fost format din circa 220 de camioane si a ajuns in orasul ucrainean Luhansk, in weekendul trecut, intorcandu-se rapid in Rusia. Acesta a transportat aproape 1.800 de tone de mancare, medicamente, echipamente de purificare a apei si generatoare.

In schimb, ministrul ucrainean de Externe a cerut Rusiei sa inceteze trimiterea de convoaie cu ajutoare umanitare in sud-estul Ucrainei, numindu-le provocari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor