Separatistii acuza: Ucraina foloseste munitie interzisa. Numarul mortilor este mare

Autor: Ana Ilie
Vineri, 30 Mai 2014, ora 09:00
2811 citiri
Separatistii acuza: Ucraina foloseste munitie interzisa. Numarul mortilor este mare
Foto: Russia Today

Armata ucraineana foloseste munitie interzisa de conventiile internationale, acuza Alexander Borodai, premierul auto-proclamatei Republici Populare Donetk.

"Se trage cu gloante explozive si toate munitiile interzise sunt utilizate de cealalta parte", a spus Borodai, care a adaugat ca "mercenarii lupta pentru fortele armate ucrainene si se folosesc de toate metodele murdare posibile", scrie Itar Tass.

Borodai a mai aratat ca trupele auto-proclamatei republici incearca sa preia aeroportul international Donetk din mainile armatei ucrainene. Analistii arata ca acesta este un obiectiv strategic, deoarece se pot introduce arme, luptatorii si ajutoare de tot felul pe calea aerului, fara controlul autoritatilor ucrainene.

"La un anumit moment va fi un contraatac daca nu parasesc teritoriul Republicii Populare Donetk", a amenintat Borodai.

Liderii republicii ucrainene separatiste au informatii ca avioane care transporta soldati, trupe ale Garzii Nationale si militanti ai Sectorului de Dreapta, nationalist, aterizeaza zilnic aici.

"Dusmanul concentreaza forte importante si desi stim cati sunt in zona, nu as vrea sa dezvalui aceasta cifra", a mai spus Borodai.

In urma luptelor de saptamana aceasta, din jurul aeroportului, cel putin 60 de separatisti si 20 de civili au fost ucisi.

"Civilii mor zilnic si nimeni nu poate da o cifra exacta intrucat accesul la aeroport este complet interzis in acest moment. Nu putem sa ne recuperam cadavrele de acolo si sa spunem exact cati oameni au murit", a explicat acesta.

Rusia vorbeste de o "catastrofa globala": SUA desfasoara un razboi in Ucraina pentru interesele proprii

Ucraina a declansat de mai multe saptamani o operatiune militara anti-terorista in provinciile separatiste Donetk si Luhansk, soldata cu zeci de morti. Cele mai sangeroase confruntari au avut loc la aeroportul din Donetk.

Ucraina acuza Rusia ca se afla in spatele tensiunilor separatiste din regiune si ca agentii sai actioneaza aici, starnind violentele.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ucraina separatisti munitie interzisa, #Ucraina separatisti morti , #Ucraina