Soc la protestele din Ucraina - A fost gasit un mort in Piata Independentei

Autor: Ana Ilie
Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 10:32
3358 citiri
Soc la protestele din Ucraina - A fost gasit un mort in Piata Independentei

In randurile miilor de protestatari care au campat pentru inca o noapte in Piata Independentei a fost gasit, vineri dimineata, un barbat mort.

Barbatul era inconjurat de o balta de sange si martorii au povestit pentru o televiziune ca arata ca si cum ar fi avut lovituri la cap, scrie Kyiv Post.

Barbatul a fost dus la spital, unde este autopsiat. Potrivit celor doi martori intervievati de politie, barbatului i s-a facut rau la un moment dat, insa pana cand a ajuns o ambulanta la el a murit. O ipoteza de lucru este ca acesta a murit din cauze naturale si sangele gasit in jurul sau provine de la o sangerare provocata de ulcer.

In acelasi timp, trei persoane raman disparute in urma evenimentelor din ultima saptamana de la Kiev. Politia a anuntat ca a primit sesizari cu privire la 18 persoane disparute, insa doar 15 au fost gasite.

In Piata Independentei, si vineri dimineata, continua protestul miilor de ucraineni infuriati ca presedintele Viktor Ianukovici a refuzat parafarea a doua acorduri cu UE ce ar fi pus Ucraina pe calea integrarii europene.

Oamenii s-au organizat admirabil. Unii comercianti au anuntat ca aduc mancare gratuit protestarilor, alti voluntari ofera servicii medicale. Atmosfera este una cordiala, oamenii se incalzesc la focurile improvizate si asculta concertele si anunturile organizatorilor protestului.

In paralel se naste si o miscare protestatara mai discreta. Grupurile de analiza si bancile de investitii au alcatuit liste cu companiile oligarhilor ce nu au sustinut integrarea europeana si cer oamenilor sa boicoteze produsele acestora.

Partidul de opozitie Batkivscina le-a cerut, de alfel, ucrainienilor, sa boicoteze afacerile si serviciile celor apropiati guvernului.

Rezistenta pasiva se manifesta si la metroul din Kiev, unde oamenii canta spontan imnul Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ucraina mort proteste, #Ucraina proteste violente , #Ucraina