Soldatii ucraineni din Crimeea au intors armele, in frunte cu seful Fortelor Navale (Video)

Duminica, 02 Martie 2014, ora 19:58
19239 citiri
Soldatii ucraineni din Crimeea au intors armele, in frunte cu seful Fortelor Navale (Video)

Agentiile de presa rusesti au anuntat ca fortele armate ucrainene detasate in Crimeea au schimbat partea si urmeaza sa depuna curand juramantul militar in fata autoritatilor locale.

"Astazi, majoritatea fortelor armate ucrainene detasate in Crimeea au trecut de partea autoritatilor regiunii autonome Crimeea. Tranzitia a fost facuta in pace, fara a se trage vreun foc", a declarat o sursa neidentificata agentiei de presa RIA Novosti.

Sursa a mai mentionat si ca unii soldati au dezertat, in timp ce altii si-au prezentat demisiile in scris. Militarii detasati in regiune nu-si mai primisera soldele de cateva luni.

Printre militarii care au intors armele se numara chiar si noul comandant al Fortelor Navale din Ucraina, amiralul Denis Berezovski, care a depus juramantul de credinta fata de autoritatile separatiste din Crimeea, la numai o zi dupa ce a fost investit in functie de presedintele interimar de la Kiev.

Acesta a fost imediat acuzat de tradare, de catre autoritatile de la Kiev.

De asemenea, in oras se zvonea ca trupele ucrainene din Crimeea demisioneaza in masa, iar sediile, armele si munitia au fost toate lasate sub protectia asa numitelor "forte de autoaparare".

Scrisorile de demisie au inceput sa vina inca de dimineata, in timp ce "fortele de autoaparare continuau sa mentina ordinea" pe strazile din Simferopol, anunta postul Russia Today, apropiat Kremlinului.

Inca de joi, Consiliul Suprem al orasului si un numar de cladiri au fost ocupate si pazite de fortele de autoaparare conduse de populatia locala.

Prim-ministrul Crimeei, Rustam Temirgaliev a anuntat ca toate fortele armate ucrainene s-au predat si in Crimeea nu a mai ramas nicio unitate militara activa.

"Fortele de autoaparare au obtinut controlul asupra tuturor benzilor de aterizare a aeroportururilor si aerodromurilor din Crimeea", a mai precizat Temirgaliev.

Autoritățile ucrainene au început evacuarea în masă a unei regiuni din nordul țării
Autoritățile ucrainene au început evacuarea în masă a unei regiuni din nordul țării
Autorităţile ucrainene au început evacuările în masă ale localităților din regiunea Sumî, din nordul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, după perioade lungi de bombardamente intense...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#soldati ucraina predat, #Ucraina razboi Rusia, #Crimeea Simferopol , #Ucraina